• Flyer concert

    Canticum Amicorum
  • Kamerkoor Canticum Amicorum

    Mariët ten Hove

Canticum Amicorum zingt ter ere van het lustrum van koning Willem-Alexander!

10-04-2018, 10:55 | Lezersnieuws | Neline

Op 30 april 2013 werd Willem Alexander tot koning gekroond. Een bijzondere gebeurtenis die alweer 5 jaar geleden heeft plaatsgevonden. Ter ere van deze mijlpaal voert kamerkoor Canticum Amicorum o.l.v. Patrick van der Linden op D.V. zaterdag 28 april de Coronation Anthems van G.F. Händel uit in de Oude Kerk te Zwijndrecht.

Canticum Amicorum is een christelijk kamerkoor dat bestaat uit ruim 25 gemotiveerde zangers, waardoor er op hoog niveau gewerkt kan worden. De vier Anthems worden begeleid door het Ars Musica Orkest met Gerben Budding als organist. Als orkestwerk zullen deze avond enkele delen uit 'Watermusic' van G.F. Händel te horen zijn.

In 1727 heeft Händel de vier kroningsliederen (Coronations Anthems) bewerkt ter gelegenheid van de kroning van koningin Caroline. De tekst van dit muziekstuk bestaat uit een verkorte aanpassing van verzen uit Psalm 45: 1, 10, 12 en het boek Jesaja 49: 23. Sinds 1727 zijn Handels Coronation Anthems bij alle kroningen van Engelse koningen gebruikt. Het succes van deze muziek was zo groot, dat de Anthems gewoon concertrepertoire gingen worden, ook zonder dat er een kroning was.

Kaarten voor dit bijzondere concert zijn te bestellen via de website van het koor: www.canticumamicorum.nl. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen; het tarief in de voorverkoop bedraagt € 14,50 en de prijs aan de kerk is € 17,50. Locatie: Oude Kerk, Kerkstraat 49 te Zwijndrecht. Aanvang 20:00 uur; kerk open vanaf 19:30 uur.