• CDA-Statenlid Maurits de Haan

    Dirk Hol

CDA: Extra aandacht voor onderhoud Zuid-Hollandse bruggen

19-10-2016, 13:50 | Lezersnieuws | CDA Zuid-Holland

De afsluiting van de Merwedebrug voor zwaar verkeer heeft grote gevolgen voor de verkeersdoorstroming in West-Nederland. Wegen in de omgeving zijn veel drukker dan normaal. De CDA-fractie in Provinciale Staten wil daarom extra aandacht voor het onderhoud van bruggen in Zuid-Holland. CDA-Statenlid Maurits de Haan: "Voor de veiligheid was dit een juiste beslissing, maar wel een met grote gevolgen voor de verkeersdoorstroming."

De huidige afsluiting van de Merwedebrug is het gevolg van haarscheurtjes in de stalen draagbalken. Deze werden vorige week ontdekt tijdens een controle. In eerste instantie meldde Rijkswaterstaat dat er geen acuut risico was. Maar uit nader onderzoek bleek het probleem toch ernstiger dan gedacht. Al het vrachtverkeer en ook bussen worden daarom omgeleid, met als gevolg extra drukte op wegen die daar niet op berekend zijn.

Statenlid De Haan: "De geconstateerde haarscheurtjes roepen vragen op over de geplande levensduur van mogelijk vijftig jaar van deze brug. Zeker ook omdat Zuid-Holland meer bruggen heeft uit dezelfde bouwperiode. Extra onderhoud of het vervangen van deze bruggen zal de provincie een flink bedrag kosten. Het CDA wil graag van de provincie weten hoe zij dit aan gaat pakken. Zeker ook met het oog op de algehele bereikbaarheid van Zuid-Holland."