• Daar zit muziek in!

    United by Music

Daar zit muziek in! Conferentie over de kracht van muziek voor mensen met verstandelijke beperkingen

11-08-2017, 15:10 | Lezersnieuws | Suze van Wijngaarden

Op woensdag 15 november 2017 vindt er een bijzonder evenement plaats in het Energiehuis in Dordrecht. ASVZ, United by Music & Disability Studies Nederland organiseren samen een conferentie: Daar zit muziek in! Een conferentie over de kracht van muziek voor mensen met een verstandelijke beperking.

Het begon allemaal op een personeelsfeest van de ASVZ in Sliedrecht. Daar nodigde de Amerikaanse blueszangeres Candye Kane de zangeres Danitsa van Son uit om samen met haar te komen zingen. Samen zongen ze de sterren van de hemel. Op dat moment maakte het even helemaal niet uit dat één van hen een verstandelijke beperking had. Op dat moment genoten mensen van haar talent. 'Daar zit muziek in!' dacht organisator & Sliedrechtenaar Joris van Wijngaarden. United by Music was geboren.

Inmiddels geeft United by Music al meer dan 10 jaar getalenteerde mensen met een verstandelijke beperking de kans om op te treden. De stichting is uitgegroeid tot een internationale organisatie met vestigingen in Noord-Amerika en Noorwegen. Maar wat levert dat nou eigenlijk voor de artiesten op? Waarom werkt het concept van United by Music zo goed voor deze artiesten? Hoe zou het nog beter kunnen? Wat zou je zelf kunnen bijdragen? Op die vragen krijg je antwoord tijdens de allereerste conferentie van United by Music op 15 november 2017 in het Energiehuis in Dordrecht.

Tijdens de conferentie zal United by Music het unieke 'United by Music concept' laten zien, maar vooral ook laten ervaren. Samen verkennen de gasten de werkzame elementen van het concept en maken kennis met de bijzondere artiesten. Daarnaast gaan we ook graag met je in gesprek over wat er verbeterd kan worden en hoe het concept verder ontwikkeld kan worden. In verschillende presentaties en workshops kun je ontdekken waarom United by Music werkt voor mensen met een verstandelijke beperking, hoe het nog beter zou kunnen en wat jij zelf kunt bijdragen.

De conferentie is voor en door iedereen die vindt dat muziek maken gaat over het hebben van talent, of je nu een beperking hebt of niet. Het programma wordt breed ingericht en is daarom aantrekkelijk voor allerlei soorten mensen, zoals zorgprofessionals, beleidsmakers, onderzoekers, aanstormende muziektalenten of mensen die gewoon nieuwsgierig zijn. Het bijzondere is dat deelname aan het congres kosteloos is. Aansluitend aan de conferentie vindt ook een netwerkborrel plaats voor geïnteresseerden. Aanmelden en meer informatie via www.unitedbymusic.nl/conferentie.