• Vocalgroep Charmony

    Museum De Koperen Knop
  • Vocalgroep Charmony

    Museum De Koperen Knop

DECEMBER IN MUSEUM DE KOPEREN KNOP

04-12-2017, 09:51 | Lezersnieuws | Museum De Koperen Knop

Binnenkort is het weer Kerstmis. In Museum De Koperen Knop staan op diverse plaatsen kunstige kerstbomen opgesteld. Ook zijn er bij de tijd van het jaar passende activiteiten. Bovendien sluit de expositie Iconen, die momenteel te zien is, hier uitstekend op aan. En 14 december is het Museum-Night, waar iedereen van harte welkom is.

GEZELLIGE DECEMBERMAAND

Buiten is het koud. De decembermaand is aangebroken, alweer de laatste maand van 2017. Voor velen een mooie gelegenheid om gezellige dingen te doen. Thuis of buiten de deur. Dat laatste kan door een bezoek brengen aan een museum. Museum De Koperen Knop heet u juist in deze tijd van harte welkom. Het hele museum is in kerstsfeer, onder meer met kunstzinnig versierde kerstbomen.

MUSEUM-NIGHT MET VOCALGROUP CHARMONY

Donderdag 14 december 2017 is het museum open van 19.00 tot 22.00 uur en dan feestelijk verlicht. Die avond is er een optreden van de Vocalgroep Charmony, die binnen en buiten het museum kerstliederen ten gehore zal brengen. Het repertoire is een combinatie van bekende Engelse en Amerikaanse Christmas Carols en Christmas Songs.

KERSTMUZIEK DOOR DE JEUGD

Zaterdagmiddag 16 december 2017 treden van 14.00 tot 16.00 uur drie jonge musici voor u op: Elise, Sarah en Nadia. Zij brengen deze middag een speciaal voor dit optreden samengesteld programma ten gehore van bekende en minder bekende kerstliederen. Kom genieten van de muziek en van wat lekkers in het museumcafé, zoals een speciaal kopje koffie, een lekkere verwarmende thee of glühwein met een 'lekkerbeetje' (een keuze uit diverse snoeperijtjes).

EN NOG MEER

De expositie Iconen krijgt veel belangstelling van het publiek, met moderne en oude iconen en achtergrondinformatie. Op diverse zaterdagen zijn er demonstraties met speciale uitleg. Kom tegelijk eens kennismaken met het vernieuwde museumcafé of de museumwinkel, waar heel veel nieuwe hebbedingetjes, leuke cadeautjes en mooie kerst- en andere kaarten te koop zijn.

OPEN

Museum De Koperen Knop is open op dinsdag t/m vrijdag van 13.00-17.00 uur en op zaterdag van 11.00-17.00 uur. Ook op dinsdag 26 december 2016, tweede kerstdag, bent u welkom van 13.00-17.00 uur. Het adres is Binnendams 6, 3373 AD Hardinxveld-Giessendam. Voor inlichtingen belt u 0184-611366 of mailt u naar koperenknop@koperenknop.nl De website is www.koperenknop.nl.