• Dragen, heerlijk dichtbij!

Dragen….veel ouder dan de kinderwagen!

06-10-2015, 14:30 | Lezersnieuws | Janneke Blom

Misschien is het je al eens opgevallen, steeds meer ouders dragen hun kindje in een draagdoek of ergonomische drager. In de afgelopen jaren is dragen steeds populairder geworden. Dat is niet zo verwonderlijk: Het is gunstig voor de hechting en binding tussen jou en je kindje. Als je je baby bij je draagt, bied je je kind de nabijheid waar het behoefte aan heeft.

(Huil-)Baby's zijn een stuk rustiger als ze dichtbij hun ouders zijn; Ook is het dragen van je kindje nog eens heel erg handig en praktisch. Zowel buiten als binnenshuis heb je je handen veel meer vrij.

Gek genoeg is dragen vele eeuwen ouder dan de kinderwagen. Jammer is dat de handigheid en vanzelfsprekendheid van het dragen in de tijd verdwenen lijken te zijn.

Gelukkig lijkt daar verandering in gekomen. Steeds meer ouders zien de voordelen van het dragen voor zowel hun kindje als voor henzelf.

In de afgelopen jaren heeft Marleen Houtman van "Metzonderhanden" het dragen aardig op de Hardinxveldse kaart (en die van de omgeving) gezet. Zij zet er een punt achter en draagt het dragen over aan Janneke Blom van JanneCo.

Janneke neemt het graag van haar over en heeft afgelopen juni de cursus Draagconsulent 1 gevolgd bij Instituut voor Hechting. Zij hoopt met een zelfde enthousiasme het dragen vertrouwder en bekender te maken.

Wil je meer weten over het dragen en de voordelen ervan? Of wil je (gaan) dragen met een draagdoek of ergonomische drager? Neem gerust vrijblijvend contact op met Janneke Blom. Zij is bereikbaar op 06 12665495.

Ook kun je een kijkje nemen op de website www.janneco.nl/dragen . Daar is verdere informatie te vinden.

En nog op zoek naar een leuk, praktisch kraamcadeautje? Geef een consult cadeau….! Vraag naar de mogelijkheden.