• Veel schakers waren in de vakantie naar Sliedrecht toegekomen

    Erika Klein

Eerste avond Sliedrechts Schaak Vakantietoernooi een groot succes!

08-07-2016, 19:30 | Lezersnieuws | Schaakvereniging Sliedrecht

Met een opkomst van ruim 40 schakers is de eerste avond van het Slliedrechts Rapid Vakantietoernooi mooi gestart. Terwijl in Frankrijk twee voetbalgrootmachten de halve finale van het EK speelden en er een volksfeest in Frankrijk uitbrak, werden in speellocatie van Schaakvereniging Sliedrecht in 3 ronden uiteindelijk 64 partijen gespeeld, waarbij schakers uit de verre omgeving waren gekomen om mee te spelen bij dit vakantietoernooi.

Nadat eerst stil werd gestaan bij het overlijden van het trouwe lid (64 jaar lid van de schaakvereniging) J.W. Kraaijeveld, kon het schaakgeweld losbarsten. En precies hetgeen wat de organisatie voor ogen had gebeurde, mooie partijen in een gemoedelijke sfeer, waarbij het dus een mooie schaakzomeravond werd.

Ruim 60 schakers hebben zich inmiddels al opgegeven voor dit toernooi over 6 avonden en 18 ronden, waarbij het mooie van de opzet is, dat als er 9 ronden meegedaan wordt (dus minimaal 3 avonden) men in de eindrangschikking komt. Zo zullen er de komende weken nog schakers instromen en kan iedereen een aantal weken met vakantie. Op 3 donderdagavonden in juli en op 3 donderdagavonden in augustus met een korte break van 2 weken in het hoogseizoen van de vakantie wordt dit toernooi gespeeld.

Onder de vele deelnemers bevonden zich een paar spelers die zich al gelijk kandidaat stellen voor de winst van het toernooi. Na de eerste avond en dus de eerste 3 ronden zijn er 4 spelers die de maximale score hebben gehaald. 3 spelers speelden 3 ronden en staan voorlopig bovenaan. Allereerst is dan Arjan van der Leij, de voorzitter van de Goudse schaakvereniging Messemaker 1847, maar ook de Sliedrechtse clubkampioen Jorik Klein stelt gelijk zijn kandidatuur, evenals Louis Rutgers pakt hij voorlopig de maximale score van 3 winstpartijen. De winnaar van het afgelopen Alblasserwaardtoernooi Rik de Wilde speelde 2 ronden mee en staat ook nog op 100%. Maar er zullen ongetwijfelde de komende weken andere schakers instromen, die deze mannen het vuur aan de schenen gaan leggen.

Volgende week wordt de tweede avond gehouden, waarbij opnieuw 3 ronden gespeeld worden. Uiteraard is het nog de mogelijkheid om zich aan te melden voor dit toernooi. Voor de thuisschaker die een keer een schaaktoernooi wil meemaken, maar uiteraard is dit toernooi ook uitstekend geschikt voor jeugdspelers. Alle informatie via Martijn Stoker (martijnstoker@hotmail.com)