• Kopman Peter vd Bergh gaf het goede voorbeeld

    Jerry van Rekom

Eerste schaakteam breekt de ban in Breda

17-09-2017, 10:51 | Lezersnieuws | Jerry van Rekom

BREDA - Na de afgelopen 5 seizoenen de eerste wedstrijd van het seizoen te hebben verloren heeft het eerste team van Sliedrecht deze ban afgelopen zaterdag gebroken. Tegen het op papier gelijkwaardige De Baronie 1 werd in Breda een nipte, maar verdiende 4,5-3,5 zege geboekt. Of het verbreken van de ban nu direct toegeschreven kan worden aan de nieuwe teamleider Joost Stoker zal in de volgende wedstrijden moeten blijken. De start in de zeer sterke derde klasse F is echter overtuigend.

Zonder Niels Mijnster maar met invaller Teunis den Rooijen ontspon zich een spannende wedstrijd, waarin kopman Peter van den Bergh en een herboren Theo Dekker namens Sliedrecht wisten te winnen. Bert van de Donk kon het tegen de sterkste speler van De Baronie niet bolwerken en moest als enige namens Sliedrecht de koning omleggen.

Na remises van Wim Pool, Tobias Dekker, Robert van Rekom en Jorik Klein stond het 4-3 voor Sliedrecht. Invaller Den Rooijen zorgde na een lange partij uiteindelijk voor het bevrijdende halfje.

In de volgende wedstrijd - op 7 oktober aanstaande - komt het sterke De Combinatie 1 op bezoek. Kijken of er dan opnieuw een ban kan worden gebroken….

Het in de landelijke competitie debuterende tweede team van Sliedrecht wist het in Souburg niet bol te werken. Na enkele gemiste kansen leden de Sliedrechtse reserves een 6-2 nederlaag. Andrew Mensing won, terwijl Kees van der Does en Jerry van Rekom remiseerden.