• Uit de expositie

    Museum De Koperen Knop
  • Uit de expositie

    Museum De Koperen Knop

EXPOSITIE STEEKSPEL TREKT VEEL BEZOEK

29-05-2017, 17:01 | Lezersnieuws | Museum De Koperen Knop

Museum De Koperen Knop staat volop in de belangstelling bij het bezoekerspubliek. De huidige expositie met als onderwerp innovatief borduren krijgt veel bezoek. Uit heel Nederland komen geïnteresseerden naar Hardinxveld-Giessendam. Op dit moment is de expositie uitgebreid met borduurwerken van de basisschool de Driemaster. U kunt de expositie nog tot en met 10 juni 2017 komen bekijken.

Dat borduren weer volop in de belangstelling staat bewijst de expositie die momenteel te zien is in Museum De Koperen Knop in Hardinxveld-Giessendam. Borduren is ooit ontstaan omdat de mensen hun kleding een ander en vooral een deftiger aanzien wilde geven. Ze wilden wat ze op speciale gelegenheden droegen onderscheiden van het alledaagse. Daarom ging men al heel lang terug over op het aanbrengen van borduursteken op kleding en ander textiel. Ook kleden, meubels en nog veel meer werd opgesierd door borduursteken. Het museum besloot om aan dit bijzondere fenomeen aandacht te schenken, waarbij de nadruk kwam te liggen op het vernieuwende karakter van de borduurkunst. Op een uitnodiging kwam een groot aantal reacties. waarbij opvallend mooi werk werd aangeboden. Bij de expositie was ook een project Vandaar dat er op de Driemaster workshops werden geven, die resulteren in een aantal werken van leerlingen, die tot aan het einde van de expositie op De Etage in het museum te zien zijn.

Aan de expositie is een tweetal wedstrijden gekoppeld, met verschillende soorten prijzen. Enkele weken terug zijn alle voor de expositie ingezonden werken gejureerd door een vakjury, bestaande uit Ine de Boer (Reisbureau Idébé Reisspecials, gespecialiseerd in textielreizen), Carola Mokveld (textielkunstenares) en Karin van Paassen (cultureel entrepreneur).

Daarnaast kan elke bezoeker een kaartje invullen en zo invloed uitoefenen op de beschikbaar gestelde publieksprijs. De uitslag van beide wedstrijden, zowel de vakjuryprijs als de publieksprijs, wordt bekend gemaakt op de laatste expositie-dag, zaterdag 10 juni 2017 om 16.00 uur. U bent daarvoor van harte welkom.

Museum De Koperen Knop is gevestigd in een monumentale boerderij op het adres Binnendams 6, 3373 AD Hardinxveld-Giessendam. Het is open van dinsdag t/m vrijdag van 13.00-17.00 uur en op zaterdag van 11.00-17.00 uur. Voor inlichtingen: www.koperenknop.nl, koperenknop@planet.nl of 0184-611366. Het museum beschikt ook over een permanente collectie, een museumtuin met bijgebouwen, een museumcafé en een theetuin.