• Tessa Visser voor een doorloop

    Bernadette Struijk

Gelijkspel voor Merwede/Multiplaat

18-12-2017, 12:01 | Lezersnieuws | Debby Verloop

Op zaterdag 16 December 2017 stond de wedstrijd tegen Des uit Den Hoorn op het programma. Het was een uit wedstrijd en aangekomen in sporthal de Hoornbloem bleek het een lastige zaal om in te spelen. Het dak van de hal had verschillende kleuren en materialen wat het moeilijker maakte tijdens de wedstrijd. Ook was de zaal erg glad en het was dus voor de Merwedianen noodzakelijk om zich hierop aan te passen.

De wedstrijd begon moeizaam voor Merwede en ze kwamen al snel op achterstand. Des is een ploeg die erg fysiek speelt en daardoor veel duels kon winnen. Merwede moest direct al een tandje erbij doen en beter, harder gaan spelen. Het duurde echter lang voordat dit echt uit de verf kwam. Des had de bovenhand en dit was ook te zien aan de ruststand van 12-7.

De 2e helft was spannend. Merwede liet veel beter spel zien en het werd voor Des steeds moeilijker om tot scoren te komen. Merwede bleef vechten en knokte zich terug in de wedstrijd. De doelpunten begonnen te vallen en Merwede/Multiplaat kon zich weer vastklampen aan Des. Merwede had een aantal kansen om langszij te komen, deze werden echter niet benut. Des bleef op voorsprong waardoor coach Arthyn Muller genoodzaakt was om wissels te brengen. Mark van Eijl werd ingebracht om eventueel het tij te keren. Het pakte gedeeltelijk goed uit. Merwede kon terug komen tot een gelijkspel. Eindstand 20-20.