• Mahmoud Sahyooni, Annelies van Campen (BM van Houwelingen) ondertekenen samen de arbeidsovereenkomst

    Mathilde Vonk

Goed werken en op tijd komen maakt nog steeds HET verschil

01-11-2018, 18:40 | Lezersnieuws | Mirjam

 

Mahmoud Sahyooni plaatste op 1 november 2018 vol trots zijn handtekening onder zijn arbeidscontract bij BM Onderhoud & Renovatie (BM van Houwelingen) uitHardinxveld-Giessendam. 

Door een tip van de Melsongroep werd Mahmoud Sahyooni een half jaar geleden geïntroduceerd bij de Sociale Moestuin in Sliedrecht. Baanbrekend en de Werkclub zochten een taal-werk-stage met timmermanswerk voor deze Syrische statushouder, die bijna 4 jaar in Nederland woont.

Sahyooni kwam 6 maanden lang vanuit Hendrik Ido Ambacht bijna elke dag naar de Sociale Moestuin in Sliedrecht. “Hij volgde op de Sociale Moestuin Sliedrecht taalles, hielp mee op de tuin maar liet vooral zijn kwaliteiten als timmerman zien. Hij repareerde van alles” aldus Mirjam Lankreijer (voorzitter Sociale Moestuin) “Van het vervangen van slechte vloerdelen tot aan het repareren van de kapot gewaaide parasol. Dat we hier te maken hadden met een echte vakman werd ons al snel duidelijk. Mahmoud was in Syrie eigenaar van een timmerbedrijf met zo’n honderdman personeel. Door de oorlog en zijn vlucht met het gezin naar Nederland moest hij dit bedrijf achterlaten. Of iemand voldoet aan de eisen die wij in Nederland graag stellen aan werknemers heeft vaak te maken met een goede arbeidsethos, waaronder op tijd komen en je best doen. Als je daarnaast ook nog echt kwaliteit levert, dan vergroot je echt je kansen ook al is je Nederlands nog niet zo sterk” zegt Lankreijer.  

Toen zijn stage bij de moestuin bijna ten einde was, mailde de Moestuin naar TablisWonen met de vraag of ze nog een goede timmerman zochten. Via Tablis is deze mail bij BM van Houwelingen terecht gekomen. Het bedrijf was geïnteresseerd, heeft hem goed opgevangen en begeleide hem drie weken tijdens het werken binnen het bedrijf. Sahyooni werkte onder meer in Sliedrecht mee aan het renovatieproject in de Merelstraat.
Tussen Sahyooni en het bedrijf was er direct een goede klik. En door zijn vakkennis en loyaliteit werd hem een contract aangeboden. Rokus de Bondt (directeur BM Onderhoud& Renovatie) bood hem als welkom een mooie bos bloemen aan. “Het is wel belangrijk dat je aan de taal blijft werken om goed mee te draaien in het bedrijf. En de taal leer je het beste om te praten met collega’s op de werkvloer” aldus De Bondt. 
Vrijwilligers van de Sociale Moestuin verraste Sahyooni om bij dit feestelijke moment aanwezig te zijn. Sahyooni was heel blij met de overeenkomst. “Het geeft mij de kans op een beter leven!”