• Sander Viset

    judith fotos

Healthfest bij Sport Fysiek

22-10-2018, 11:13 | Lezersnieuws | betty

Zaterdag 3 november vindt er een healtfest plaats bij sportcentrum Sport Fysiek met als doel geld in te zamelen voor Kika.

Sander, Yanick en Isil lopen stage bij Sport Fysiek en als opdracht voor school moeten zij een evenement organiseren. Zij hebben met hun drieën hun krachten gebundeld en gaan voor 1 groot evenement om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel, namelijk Kika. Jaarlijks krijgen ruim 550 kinderen in Nederland kanker. Op dit moment geneest 75% van deze kinderen. Dat moet en dat kán beter. KiKa werft fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Daarnaast richt KiKa zich op het geven van voorlichting over kinderkanker.

Sander, nu 17 jaar heeft als 6 jarig jongetjes een hersentumor gehad. Nu is hij bijna volwassen en is een fanatieke sporter en voelt zich super fit. Hij is alle mensen die hem destijds verzorgde in het ziekenhuis heel erg dankbaar en wil iets terug doen. Voor Sander persoonlijk zou het heel veel betekenen als er heel veel geld opgehaald zou worden om zo een bijdrage te kunnen leveren aan onderzoek en de kinderen te helpen die nu deze vreselijke ziekte hebben. Yanick de Groot van 18 jaar doet de sport opleiding op de Johan Cruyff College en heeft al een aardige carrière in de vechtsport. Yanick zal deze dag een 30 minuten durende clinic geven in het kickboksen. Isil van 16 jaar zit op de Grienden College en steunt het initiatief van de jongens, omdat deze ziekte ook in haar familie is voorgekomen. Het Healtfest vindt plaats bij Sport centrum Sport Fysiek, Molendijk 177b op zaterdag 3 november van 9.00 tot 12.30 uur. Voor een vrijwillige donatie mag u verschillende groep lessen volgen, een calisthenics demonstratie bekijken, lezing over voeding en bewegen bijwonen, of gewoon lekker fitnessen. Alle informatie is te vinden op www.sport-fysiek.nl.