• Impromaniacs

    Laura Hoozemans

Improvisatietheater in jongerencentrum Elektra

18-01-2019, 08:39 | Lezersnieuws |


Impromaniacs vs Allure


Vrijdagavond 25 januari staat Elektra op zijn kop! Het jongerencentrum is die avond de arena van de improbattle tussen de Impromaniacs uit Krimpen aan den IJssel en Allure uit Breda, twee ervaren theatersportteams. De wedstrijd begint om 20.30 uur en is toegankelijk voor jong en oud.
Beide teams spelen tijdens de avond korte geïmproviseerde scenes met behulp van input uit het publiek. Wellicht ken je dit al van tv van de Lama’s of de Alpaca’s. De spelers doen hun best om bijvoorbeeld een zo leuk, grappig, spannend en/of romantisch mogelijke scène te spelen, veelal aan de hand van de door het publiek gegeven suggesties. De scènes worden volledig ter plekke geïmproviseerd door de spelers. Na iedere scène bepalen rechters en publiek welke scène het leukst is en kennen punten toe.


Geen klassiek avondje theater


"Het wordt geen klassiek avondje theater waar je in het donker achterover leunt in het rode pluche." waarschuwt Robert Spiering, speler tijdens deze improbattle. “De deelname van het publiek is erg belangrijk. Het kan gaan om suggesties voor en soms ook om assistentie bij scenes”.
Beide teams hebben in het verleden wervelende, hilarische, ontroerende maar vooral entertainende voorstellingen neergezet. Geen avond is hetzelfde. Dit komt omdat het publiek voor de input van de scènes zorgt. Hiermee is iedere voorstelling uniek.


Herhaling van succes


Dit is de tweede improbattle in Elektra. Op 9 november 2018 speelden de Impromaniacs in Elektra tegen Imprisoned voor een volle zaal. Reden genoeg om er op vrijdagavond 25 januari op tijd bij te zijn.


De voorstelling bezoeken?


Wil je de voorstelling bezoeken? Dit kost slechts € 3,50. De deur gaat open om 20.00 uur. Kijk voor meer informatie op http://www.elektra-sliedrecht.nl.