• Winnaars gr. 4 recreanten: 1. Lynn de Groot, 2. Marilia Alexandre en 3. Leen Alhay Hasen

    Ket Bakker

Jaarlijkse Clubkampioenschappen Synergos

06-11-2018, 19:32 | Lezersnieuws | Elly


 

Vanaf vrijdagavond 18:00 tot zaterdagmiddag 16:00 uur is sporthal de Valk het toneel geweest voor de clubkampioenschappen van de afdelingen gymnastiek, selectie en spaceturnen.

Zoals ieder jaar was de belangstelling weer groot. De tribune was bij iedere wedstrijd goed gevuld en dat resulteerde in een geweldige ambiance voor de deelnemers.

 

De afdeling spaceturnen beet het spits af en deed dat anders dan voorgaande jaren. Er was gekozen voor het turnen op maar 2 toestellen, namelijk de grote trampoline en de dubbele mintrampoline.

Op deze toestellen werden dan wel meerdere beurten gemaakt met andere sprongen. Voor de totaalscore telden dan de beste 2 dubbel mini en de beste grote trampoline beurt.  

Larysa Zabi heeft de hoogste score behaald, dus mag zij zich een jaar lang clubkampioen spaceturnen noemen.

 

Op zaterdag was de ochtend gereserveerd voor de afdeling gymnastiek. Van meisjes van groep 3 tot en met voortgezet onderwijs en 2 jongensgroepen hebben hun oefeningen laten zien.

De meisjes turnden op lange mat, de brug met ongelijke liggers, de evenwichtsbalk en sprong. De jongens moesten ook op de lange mat en op sprong, maar deden daarnaast paardvoltigeren, ringen, brug met gelijke liggers en rekstok. Hoewel dit recreatieve groepen zijn, was de strijd er niet minder om. Het plezier blijft bij deze groepen uiteraard voorop staan.

Jip Hazelhorst is gehuldigd als clubkampioen, hij had van de recreatieve deelnemers het hoogst gemiddelde cijfer.

 

Als laatste was de selectie afdeling gepland op de zaterdagmiddag. Deze meisjesafdeling traint een behoorlijk aantal uren en doet mee met landelijke wedstrijden. Dit was de eerste onderlinge krachtmeting van hun turnseizoen. Helaas is er in deze strijd  een deelnemer uitgevallen in verband met een blessure.

De selectie leverde zelfs 2 clubkampioenen op: namelijk Allina Zabi bij de verplichte oefenstof en Anique Bakker bij de keuze oefenstof.

 

Aan dit evenement was een sponsoractie voor de aanschaf van nieuwe materialen gekoppeld, die het prachtige bedrag van € 1.100,-- heeft opgeleverd.

Synergos kijkt terug op een zeer geslaagd weekend met bijzondere momenten, waarbij alle vrijwilligers en deelnemers hun beste beentje hebben voorgezet. 

Alle uitslagen kunt u vinden op de website van Synergos: www.omnisport-synergos.nl, onder Nieuws gymnastiek.