• Andrew Mensing winnaar Eindejaarstoernooi

    Jerry van Rekom

Jeugdtalent Andrew Mensing wint Eindejaarstoernooi

30-12-2017, 10:01 | Lezersnieuws | Jerry van Rekom

SLIEDRECHT - Jeugdtalent Andrew Mensing is afgelopen donderdag de verrassende winnaar geworden van het eerste Eindejaarstoernooi van Schaakvereniging Sliedrecht. Op de 2e en laatste avond wist Andrew alle 4 partijen te winnen en bleef met 5,5 uit 7 zijn achtervolgers een vol punt voor.

Het Eindejaarstoernooi is een groot succes geworden. De laatste avond kwamen maar liefst 32 schakers voor een paar gezellige potjes schaak, maar ook voor de oliebollen en appelflappen die door de vereniging gratis werden uitgedeeld.

Ook deze avond werden rapidpartijen gespeeld met een verplichte opening. Andrew Mensing liet zich niet van de wijs brengen door de - soms dubieuze- openingen en speelde al zijn tegenstanders van het bord.

Achtereenvolgens kwamen het Wolgagambiet, de Grob-attack, de Kasparovvariant in de Aljechin en de Amsterdamse variant in de Van 't Kruijs opening aan bod. Sommige spelers wisten de varianten goed te spelen, maar de meesten hadden moeite met de onorthodoxe stellingen waar vanuit moest worden gestart.

William Gijsen werd keurig tweede in de ranglijst en verloor alleen van Andrew. Ook Wim Pool en Jerry van Rekom hadden slechts 1 verliespartij, maar hadden iets minder weerstandspunten.

Een mooie 11e plaats was er voor Jurgen de Haan die, als hij alle 7 ronden had gespeeld, zeker hoger was geëindigd, want met 3,5 uit 4 had hij een goede avond.

Het idee om met verplichte openingen te spelen zal zeker opnieuw worden toegepast, waarschijnlijk op de slotavonden van het seizoen, eind juni 2018.

A.s. donderdag start de 2e helft van de interne competitie waarin koploper Wim Pool zijn positie zeker zal gaan verdedigen.