• Jorik Klein wint deze avond al zijn partijen

  Schaakvereniging Sliedrecht
 • Weer een volle bak bij Schaakvereniging Sliedrecht

  Schaakvereniging Sliedrecht
 • Luana Mensing - een nieuw jeugdtalent in opkomst

  Schaakvereniging Sliedrecht
 • Kan Jan Jaap Janse de top 3 nog bedreigen?

  Schaakvereniging Sliedrecht

Jorik Klein nestelt zich in de top van het Sliedrechts RapidSchaak Vakantietoernooi

12-08-2017, 11:10 | Lezersnieuws | Schaakvereniging Sliedrecht

SLIEDRECHT - Na de 4e speelavond van het Sliedrechts Rapidschaak Vakantietoernooi lijkt de top 3 aardig vast te staan. Huidige nummer 1 Rembrandt Bruil geniet nog van zijn vakantie, maar naast Peter van den Bergh is nu ook Jorik Klein stevig in het zadel gekomen. Hij wist al zijn partijen te winnen en zo enkele tegenstanders op achterstand te zetten. Op deze manier vormen zij dus de top 3 en de achtervolgers zullen sterk moeten spelen om deze 3 nog te bedreigen. Er zijn zeker nog kanshebbers, bijvoorbeeld Jan Jaap Janse die nu pas kwam instromen, maar gelijk goed scoorde, maar enkele anderen (waaronder de winnaar van vorig jaar Rik de Wilde) staan al op flinke achterstand.

In Groep 2 ligt alles nog open. Martin Prins leidt de dans, maar deze voorsprong is zo miniem dat er nog veel achtervolgers goede kans maken. Ron Melger en William Gijsen lijken hier de meeste kans op te maken.

Groep 3 lijkt nu al een prooi te worden voor het Sliedrechtse jeugdtalent Luana Mensing. Opnieuw versloeg ze 2 spelers die veel sterker zijn en Sliedrecht lijkt een nieuw schaaktalent rijker te worden.

Inmiddels zijn er al 85 schakers die 1 of meerdere avonden zijn komen schaken. Ideaal om eens te proberen of om weer in vorm te komen. De 5e speelavond zal zijn op donderdag 17 augustus, terwijl een week later de laatste speelavond is met aansluitend de prijsuitreiking.

Voor meer verslagen, standen en foto's: www.schakendsliedrecht.nl