• Clubkampioen Wim Pool

  • Jeugdspeler Bart vd Beek

Kampioenen gehuldigd bij Schaakvereniging Sliedrecht

06-09-2015, 11:21 | Lezersnieuws | Jerr van Rekom

SLIEDRECHT - Afgelopen donderdag 3 september zijn tijdens de Algemene Ledenvergadering van Schaakvereniging Sliedrecht de kampioenen van vorig seizoen gehuldigd. Zo kon de nieuwe clubkampioen Wim Pool de kersverse nieuwe wisselbeker in ontvangst nemen. Pool bleef Wout Boer, die zijn bijnaam als eeuwige tweede weer waar maakte. Robert van Rekom eindigde als derde.

De 2e groep was een prooi van aanstormend talent Jorik Klein, die Jan Sulman en Peter Vis voor wist te blijven.

De 3e groep is gewonnen door William Gijsen, die met de week sterker wordt. In deze groep eindigde Hans Vink als tweede en Marcel Klein als derde.

Snelschaakkoning werd Theo Dekker, terwijl Jorik Klein door de tijdens de vergadering herkozen voorzitter Jerry van Rekom de prijs voor snelste ratingstijger in ontvangst mocht nemen.

.

Tijdens de ALV werden de bestuursleden Marcel Klein en Peter van den Bergh herkozen en werd het programma van het 80-jarig jubileum uit de doeken gedaan. Zaterdag 31 oktober aanstaande zal volledig in het teken staan van het jubileum.

Robert van Rekom wint 1e ronde snelschaken

SLIEDRECHT - Ook dit seizoen zal er op verschillende clubavonden een snelschaakcompetitie worden afgewerkt. Afgelopen donderdag werd de eerste ronde gespeeld en deze is gewonnen door Robert van Rekom, die vorig seizoen als tweede was geëindigd. Na 6 partijen wist Van Rekom jr. 5,5 punten te behalen en verspeelde hij alleen een halfje aan Van Rekom sr. Peter van den Bergh en Teunis den Rooijen wisten 5 punten te scoren.

Luana Mensing direct in topvorm bij schaakjeugd

SLIEDRECHT - Afgelopen donderdag zijn ook de jeugdleden van Schaakvereniging Sliedrecht weer aan het seizoen begonnen. En direct vlogen de stukken weer over het bord in de eerste snelschaakronde. Toptalent Luana Mensing liet direct zien waarom ze de hoogste jeugdrating heeft en wist al haar 5 partijen te winnen. Daarmee gaf ze direct haar visitekaartje af.

Yochanan Alberts deed het ook uitstekend door 75% te scoren. De grootste verrassing was echter Bart van der Beek, die ook 75% scoorde en daarmee bewees enorm vooruit te zijn gegaan. Dat belooft nog wat voor de komende tijd, waarin Bart zeker naar het E-team kan toegroeien.

Aanstaande donderdag speelt de jeugd de eerste ronde van de Najaarscompetitie. Nieuwe jeugdleden kunnen zich daar zeker nog voor aanmelden. Voor meer informatie kan men terecht bij secretaris Peter vd Bergh, tel. 0184 - 692213.