• Sfeerplaatje van de mooie kamer.

    Museum De Koperen Knop

KERSTVAKANTIE… KOM NAAR DE KOPEREN KNOP

15-12-2017, 19:00 | Lezersnieuws | Museum De Koperen Knop

Het is Kerstmis in Museum De Koperen Knop. De oproep er een bijzondere kerstboom neer te zetten leidde tot leuke reacties. De revitalisatie van het museumcafé is nagenoeg gereed en de expositie Iconen trekt veel belangstelling. Alle reden om in de komende kerstvakantie eens een bezoek aan het museum te brengen.

ICONEN

De religieuze kunst in de vorm van iconen valt prima in de belangstelling. Ook de landelijke pers heeft aandacht gegeven aan deze bijzondere expositie. Op de zaterdagen zijn er extra activiteiten: 6 januari demonstraties ter gelegenheid van Driekoningen, 13 januari gratis lezing en rondleiding en 20 januari 2018 rondleiding met specifieke uitleg. Aan eventuele demonstraties op de beide nog resterende zaterdagen van december 2017 wordt mogelijk nog invulling gegeven; informeer hierover even bij het museum.

Speciaal voor de expositie zijn enkele panelen geschilderd. Hierop kan worden ingetekend en vervolgens zal er door middel van een veilingsysteem een koper worden aangewezen. Nadere informatie hierover vindt u in het museum bij de expositie.

KERSTVERSIERING

Kerstmis in Museum De Koperen Knop wil zeggen dat het gehele museum daarin meedoet, zowel binnen als buiten. Aan de oproep om een kerstboom in het museum op te zetten is leuk gehoor gegeven en er staat een aantal heel bijzondere exemplaren opgesteld. In de mooie kamer staat bijvoorbeeld een moderne zwarte kunstkerstboom met antieke kerstversiering uit de periode 1890-1970. Kortom, voldoende om u eens te laten verrassen door een heel andere aankleding dan u in voorgaande jaren gewend was.

JEUGDACTIVITEITEN

Speciaal voor de jeugd is er in de kerstvakantie een speurtocht over de Iconenexpositie en de kerstversiering. Het museum beschikt ook over digitale zuilen met voor de jeugd interessante informatie. Er is ook een museumspeurtocht en als de smid er is, mogen kinderen hem een handje helpen. Voor de allerkleinste kinderen zijn er kleurplaten beschikbaar.

In deze maand zijn in het Museumcafé speciale kerstdrankjes en snoeperijtjes ('lekkerbeetjes') verkrijgbaar. U bent welkom op dinsdag t/m vrijdag 13.00-17.00 uur en zaterdag 11.00-17.00 uur. Op Tweede Kerstdag is het museum ook open van 13.00-17.00 uur. De expositie is bijzonder geschikt voor groepsbezoek; vraag hiervoor naar het speciale arrangement. Het adres is Binnendams 6,

3373 AD Hardinxveld-Giessendam. Voor meer informatie: 0184-611366,

koperenknop@koperenknop.nl of de website www.koperenknop.nl.