• Een geschikte kunstdocent zoeken, vinden en kiezen

Kiesjedocent.nl nu ook beschikbaar in Sliedrecht

19-08-2015, 21:10 | Lezersnieuws | Allard Bentvelsen

Vanaf deze week kunnen ook inwoners van Sliedrecht de website kiesjedocent.nl gebruiken om een kunstdocent te zoeken, te vinden en te kiezen. De bezoeker kan een keuze maken uit meer dan 500 docenten, wisselend van piano en zang tot Afrikaanse dans en edelsmeden. Het is daarmee in korte tijd uitgegroeid tot de grootste website op dit gebied.

Allard Bentvelsen, initiatiefnemer van het landelijk platform All Art Professionals legt uit: "Wij geloven dat kunst en cultuur een belangrijk onderdeel van het samen leven is, en daarbij is leren en doen essentieel. De afgelopen jaren zijn steeds meer muziekscholen en centra voor de kunsten gesloten of ingekrompen door het stopzetten van subsidies. Veel docenten zijn daardoor vaak noodgedwongen als zelfstandige aan de slag gegaan waardoor het aanbod is versnipperd. Voor cursisten is het nu lastig om de juiste docent te vinden en veel docenten hebben moeite om voldoende cursisten te vinden. Op basis van die behoefte hebben we afgelopen maanden achter de schermen aan deze website gebouwd en hadden we vertrouwen in het succes. Maar dat het zo snel zou gaan, de site is sinds 1 juli bereikbaar, hadden we niet durven dromen. Daar ben ik stiekem best een beetje trots op."

Inmiddels is Kiesjedocent.nl een platform waarop alle kunstdocenten van Nederland zich kunnen profileren, ongeacht of ze werknemer, starter of al jaren zelfstandige zijn. De komende maanden wordt hard doorgewerkt om ook de ontbrekende docenten nog aan de site toe te voegen. Kunstdocenten kunnen zich via de site gratis registreren. Allard Bentvelsen ligt toe: "Ons streven is om op korte termijn alle docenten te vermelden zodat cursisten uit een zo breed mogelijk aanbod een geschikte docent kunnen kiezen."

Weet jij al wat je komend jaar wilt leren? Zoek, vind en kies op www.kiesjedocent.nl

Over All Art Professionals

All Art Professionals is hét landelijk platform dat kunstdocenten verbindt, werken in netwerken faciliteert, en het uitwisselen van praktische kennis en ervaringen stimuleert. Dit doen we omdat wij geloven dat de kunstdocent de sleutelpositie heeft om kunsteducatie duurzaam vorm te geven en de kunsteducatie toegankelijk te houden voor iedereen die zich creatief wil ontplooien.