• Omgangsbaan speellokaal

  O.b.s. Henri Dunant
 • Kickboksen Kurosaki

  O.b.s. Henri Dunant
 • Sport Fysiek

  O.b.s. Henri Dunant
 • Yoga Sas

  O.b.s. Henri Dunant

Koningsspelen op o.b.s Henri Dunant

22-04-2017, 13:50 | Lezersnieuws | Angela Klinkien

Op vrijdag 21 april hebben de kinderen van de Henri Dunantschool voor de vijfde keer weer deelgenomen aan de Koningsspelen. Na een gezellig ontbijt zijn alle groepen gestart met sportieve activiteiten. De groepen 1 en 2 hebben een circuit gevolgd; ze hebben geknutseld, gespeeld en gegymd. In het speellokaal stond een omgangsbaan klaar waar de kinderen heerlijk konden klimmen en klauteren. Een feestelijke kroon knutselen hoort er natuurlijk ook bij. De groepen 3 en 4 hebben ook in en om de school een circuit gevolgd; zij hebben een vrolijke vlag geknutseld en gedanst op natuurlijk het lied Okido. Op het plein hebben ze estafettespelletjes gespeeld.

De groepen 5 en 6 zijn naar sporthal De Stoep geweest. Zij hebben daar clinics gevolgd. De kickboksclinic werd verzorgd door sportschool Kurosaki. Mélanie Nederlof heeft de kinderen de beginselen van kickboksen geleerd. De yogaclinic werd verzorgd door Saskia van Yogastudio Sas. Yoga zorgt o.a. voor een betere concentratie. De kinderen vonden het vermoeiender dan ze van tevoren dachten. Bij PTS (Paramedisch Trainingscentrum Sliedrecht) heeft Glenn Hartog de kinderen kennis laten maken met bootcamp. Overgooien met een bal van 5kg is toch wel zwaar.

De groepen 7 en 8 zijn naar Sport Fysiek geweest. Ook hier was een circuit opgezet. In drie rondes hebben de kinderen onder leiding van Betty van Vliet aan fitness, kickboksen en free running gedaan. Tijdens deze drie rondes hebben de kinderen zich behoorlijk ingespannen.

Wij bedanken alle vrijwilligers en ouders voor het mogelijk maken van deze sportieve, gezellige dag.