Ladies' Circle Alblasserwaard en 7 basisscholen verzorgen kerstpakketten voor Voedselbanken

16-12-2016, 15:20 | Lezersnieuws | Ladies' Circle Alblasserwaard

De decembermaand, met Sinterklaas, Kerst en de jaarwisseling, is bij uitstek een maand van feestelijkheid en gezelligheid, maar zeker ook van saamhorigheid en verbondenheid. In deze sferen gunnen we onszelf en elkaar iets extra's: cadeautjes, lekker eten en drinken bij bijzondere momenten. Het kunnen aankopen van allerlei lekkernijen in deze decembermaand is echter niet voor iedereen vanzelfsprekend.

December staat voor kinderen vooral in het teken van 'krijgen'. Om kinderen bewust te maken dat 'krijgen' niet altijd vanzelfsprekend is hebben Ladies' Circle Alblasserwaard en 7 basisscholen met elkaar de handen ineen geslagen en zijn zij een gezamenlijke kerstactie gestart ten behoeve van de Voedselbanken in de Alblasserwaard. Door deze actie kunnen de kinderen ervaren dat 'geven' ook heel fijn is. Zeker het geven aan mensen die een extraatje heel goed kunnen gebruiken. Op de scholen zijn in iedere groep 2 kerstpakketten samengesteld bestaande uit de wat luxere producten die de kerstdagen een wat feestelijker tintje geven.

Op vrijdag 16 december zijn alle kerstpakketten bij de scholen opgehaald en dat de actie een groot succes was bleek wel uit het aantal kerstpakketten dat is opgehaald. Ruim 200 pakketten zijn over de voedselbanken in Sliedrecht, Papendrecht en Alblasserdam verdeeld! Deze actie is mede een succes geworden door de betrokkenheid van de volgende deelnemende basisscholen:

- Prins Willem Alexanderschool te Sliedrecht locatie Valkweg

- Prins Willem Alexanderschool te Sliedrecht locatie Waalslaan

- Obs Henri Dunant te Sliedrecht

- Obs Roald Dahl te Sliedrecht

- Os de Viermaster te Papendrecht

- Kindcentrum Prins Constantijn te Papendrecht

- Kindcentrum de Twijn te Alblasserdam

- Obs het Palet te Alblasserdam

Ladies' Circle Alblasserwaard bedankt alle scholen, kinderen en ouders voor hun hulp bij deze mooie actie en wenst iedereen een hele fijne feestdagen!