• Luana Mensing, jeugdkampioen van de RSB

    Jerry van Rekom

Luana Mensing jeugdkampioen van de Rotterdamse Schaakbond

05-03-2017, 19:21 | Lezersnieuws | Jerry van Rekom

SPIJKENISSE - Tijdens de Persoonlijke jeugdkampioenschappen van de Rotterdamse Schaakbond is Luana Mensing kampioen geworden in de D-categorie bij de meisjes. De 10-jarige speelster van Schaakvereniging Sliedrecht bewees zo opnieuw haar talent. Met het kampioenschap plaatste Luana zich ook rechtstreeks voor het Nederlands Kampioenschap in haar leeftijdscategorie.

Na een moeizame eerste speeldag leek het kampioenschap nog ver weg. Met 3 punten uit 5 partijen moest Luana in de achtervolging. En dat deed ze op de tweede speeldag uitstekend, want met een score van 3 punten uit 4 partijen werd ze onbereikbaar voor haar concurrentes.

En er was meer Sliedrechts succes tijdens de PJK. William Gijsen wist uiteindelijk in de B-categorie als tweede te eindigen en pakte naast een envelop met inhoud een ticket voor het NK Jeugd in de B-categorie.

Verrassend was de derde plaats van Koos van den Berg in de A-categorie. Na een goed toernooi eindigde Koos op 3 punten hetgeen voldoende was voor ook een envelop met een geldprijs.

Zo deden de jeugdspelers van Schaakvereniging Sliedrecht weer van zich spreken tijdens het PJK RSB 2017.