• Koploper Martijn Stoker

    Jerry van Rekom

Martijn Stoker aan kop na 2e ronde OKD

13-05-2017, 09:50 | Lezersnieuws | J. van Rekom

SLIEDRECHT - Na de 2e ronde van het Open Kampioenschap van de Drechtstreek zijn er nog 5 spelers met de volle 100% score. Bert van de Donk won in een regelmatige partij van Teunis den Rooijen, terwijl Martijn Stoker weinig moeite had met Cees Moes. Ook Ron Melger speelde in een korte partij Marcel Klein van het bord.

De top 5 wordt aangevuld met Tobias Dekker, die de nodige moeite had met Joost Stoker, maar in het eindspel de beslissende doorbraak wist te forceren, en de sterk spelende Elnathan Ghebreab die in tijdnood naar de winst vluggerde tegen Martin Prins

Jerry van Rekom wist verrassend snel te winnen van 1e teamspeler Niels Mijnster en schaart zich bij de achtervolgers met 1,5 punt. Robert van Rekom volgt zijn vader na moeilijke winst op Henk Timmermans.

Peter Vis leek op weg naar de overwinning tegen Koos Abee, maar greep mis en zag zijn stelling in remise verzanden. Jurgen de Haan en Henk Prins vochten de hele avond om het punt, maar kwamen uiteindelijk niet verder dan remise.

Oud-winnaar Wout Boer liet favoriet Wim Pool ontsnappen naar remise.

Yaro van Beest kwam slecht uit de opening tegen Mark van Hulst, maar na stukruil bleek Van Beest er beter uit te komen en wist de partij met een mooi matnet te winnen.

Van de grote groep spelers met 1 punt kwam vooral Hans Klein goed weg. In betere stelling greep hij mis en moest alle zeilen bijzetten om Johan van der Griend alsnog tot opgave te dwingen.

Kees Wessels zette een mooie partij op en wist geroutineerd te winnen van Hans Uitenbogaard.

Tim de Waard was op weg naar de overwinning op Luana Mensing, maar koos de verkeerde voortzetting en moest alsnog opgeven.

Dominggus Paays en Jaap Euser speelden een ingewikkelde partij, die uiteindelijk in remise eindigde.

Bert Dobber zag zijn stelling tegen William Gijsen instorten en blijft na 2 ronden nog met lege handen zitten.

Henri Hartog kende geen genade tegen Koos van de Berg en won gedecideerd.