Moestuin Praktijk Cursus - 2019 bij de Sociale Moestuin Sliedrecht

11-01-2019, 21:57 | Lezersnieuws | mirjam

Altijd al meer willen leren over moestuinieren? Bij de Sociale Moestuin start binnenkort een cursus van 8 dinsdagmiddagen.  Elke middag werken we samen in de tuin onder leiding van Velt-docent Caroline de Vlaam. Velt is de Vereniging voor Ecologisch leven en Tuinieren. Bij aanvang wordt steeds uitleg gegeven over de taken van die dag, zowel theoretisch als praktisch, dus het waarom en hoe we aan de slag gaan. Ook kijken we naar de stand van zaken die dag op de tuin en het effect van ons werk van de vorige bijeenkomst. Dit alles in het grotere geheel van het ecologisch tuinieren. Tijdens het werk krijg je tips en hulp waar jij bezig bent.

De cursus start op dinsdagmiddag 29 januari 2019 in de tuin aan de Lijsterweg 70.

De bijeenkomsten zijn steeds van 13.00 tot 15.30uur.

Op 29 januari starten we om met een kennismaking met de tuin en elkaar. De eerste les gaat vooral over de locatie, ecologisch tuinieren, en de bodem.

Andere onderwerpen die zeker aan de orde komen zijn het voorbereiden van de bodem op zaaien en planten. Hoe te zaaien, verspenen en planten. Het nut en de noodzaak van ecologisch tuinieren en wat de belangrijkste kenmerken daarvan zijn. We bespreken hoe een teeltplan wordt gemaakt. Welke planten bijen en vogels naar de tuin lokken en waarom dat nodig is. Composteren en compost gebruiken is een onderwerp en zeker komen ongewenste kruiden en ziekten voorbij en bespreken we wat te doen bij droogte.

Natuurlijk kun je al je vragen stellen. De cursus is ook interessant voor wie al even bezig is of wie wil omschakelen naar ecologisch tuinieren. Het is ook mooie kans voor nieuwe vrijwilligers om het tuinieren meteen degelijk te leren.

Omdat de cursus het hele voorjaar beslaat komen al deze onderwerpen en meer aan bod. En je leert ze meteen toepassen. Dat is de grote meerwaarde van deze cursus op een fijne plek in Sliedrecht.

Jouw bijdrage, naast het werken tijdens de cursus, bedraagt € 75,- Dit is inclusief koffie/thee en het Velt-boekje Ecologisch tuinieren voor Beginners ter waarde van €10,-. Er is een beperkt aantal plaatsen. Inwoners van Sliedrecht hebben voorrang.

De cursus vindt plaats op 29 jan, 19 feb, 26 maart, 16 april, 7 mei, 28 mei, 11 juni en 25 juni.

Wil je meedoen? Geef je dan snel op via info@socialemoestuin.nl

Let op de plaatsen zijn beperkt.