Muziekvereniging Crescendo reist af naar Bad Schlema

13-09-2018, 14:10 | Lezersnieuws |

Een aantal muzikanten van Muziekvereniging Crescendo uit Sliedrecht staat een bijzondere reis te wachten. Van 21 tot 23 september zal een ensemble Nederland vertegenwoordigen op het ‘Europäische Blasmusikfestival’ te Bad Schlema.

 

Het Europäische Blasmusikfestival is een internationaal festival dat elk jaar wordt georganiseerd in Bad Schlema, Duitsland. Per land kan er slechts één band of orkest deelnemen. Een heuse eer dus voor Crescendo’s muzikanten.

 

Het ensemble, dat voor de gelegenheid is samengesteld, bestaat onder andere uit leden van Crescendo’s A-orkest. Naast een openingsmars en een parade met alle deelnemende orkesten samen, zal Crescendo een viertal concerten verzorgen tijdens het weekend. Niet minder dan 38 stukken werden voor deze gelegenheid ingestudeerd.

 

Naast lichte muziek staan er ook enkele solowerken op de lessenaar. Zo zal dirigent Paul Langerman soleren in het overbekende ‘Hey Jude’ en speelt trompettist Christiaan van Middelkoop het melodische ‘Sorry’, bekend van Kyteman. Om het geheel compleet te maken, zal zangeres Gabriëlle Vink meermaals haar kunsten laten horen.

 

Vanuit Nederland kunt u uitgebreid meegenieten via de Facebook van Muziekvereniging Crescendo: https://www.facebook.com/crescendosliedrecht/?ref=settings.