Natuurspeeltuin "in de weer"

29-09-2015, 10:41 | Lezersnieuws | P. van Rees

Vorige week, op woensdag morgen, verteld mijn dochter terwijl we richting school lopen, dat ik met haar mee moet naar de natuurspeeltuin omdat dat daar een dode kikker schijnt te "hangen". Ik ben mij kapot geschrokken van het tafereel wat ik daar aantrof! Er is dus kennelijk grotere jeugd zo ontzettend grappig geweest om daar een kikker in levende lijven te vangen en te verhangen met een rood stuk boord, van waarschijnlijk een capuchon o.i.d. De kikker is opgehangen bovenaan het zitje van de kabelbaan en het koste mij moeite om de kikker met het dikke lint weg te knippen, ook omdat ik er niet goed bij kon, waardoor ik dus aanneem dat het grote "jeugd" moet zijn! Ik heb er foto`s van gemaakt maar ik zal deze niet plaatsen, ik vind ze te walgelijk, deze kikker had duidelijk geleden! Ik vraag me dan ook af wat het volgende is dat diegene die dit op hun geweten hebben gaan doen!

Er gebeuren hier in deze speeltuin meerdere dingen, waardoor ik mijn kinderen waarschuw, hier niet alleen zonder vriendjes te spelen en als ze hier toch langere tijd willen zijn, ik er bij ga zitten omdat ik vind, dat deze speeltuin, geen plek is om onbeheerd te laten.

Achteraf gezien had deze speeltuin denk ik beter tot zijn recht gekomen als deze op dezelfde manier opgezet was als de Woeste Weide. Deze speeltuin is gemaakt voor spelende kinderen maar word gebruikt door personen die niet tot deze doelgroep behoren, dat heb ik zelf gezien. Aan de daders wil ik dan ook het volgende vragen; zoek hulp voor je afwijking, je bent niet in orde!