• Niels Mijnster schuift aan bij top

    Jerry van Rekom

Niels Mijnster schuift aan bij koplopers.

24-11-2018, 18:11 | Lezersnieuws | Bert

In de 12-e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht is Wim Hokken koploper gebleven na een gedegen overwinning op Robert van Rekom.

Achtervolger William Gijsen had de nodige moeite met een sterk spelend Peter Vis, maar wist in het eindspel de winnende combinatie te vinden.

Niels Mijnster stijgt naar de derde plaats na een mooie overwinning op oud-kampioen Jorik Klein. Met slechts een kleine achterstand op de nummer twee geeft Niels hiermee aan opnieuw een gooi naar het kampioenschap te willen doen.

Peter de Voogd liet zien nog steeds een goede partij te kunnen spelen. Tegen Arco van Houwelingen wist De Voogd al snel materiaal te winnen. Van Houwelingen probeerde de aanval te stoppen, maar had geen antwoord op de dame-toren combinatie.

Hans Klein wist in een mooie partij geroutineerd Jaap Euser te verslaan, terwijl Martin Prins een prima partij speelde tegen Willem Barendswaard, maar het punt toch aan de voormalig eerste team speler moest laten.

Mike Boom moest, ondanks goed spel, het punt laten aan Martin de Beer en Ferhat Erdogan boekte een snelle wist tegen Michiel van den Berg.

Verder wist Dana Verheij de op papier sterkere Bert Dobber netje op remise te houden en ook Leo Koppelaar deelde het punt tegen de sterkere Henri Hartog.