• Esther Noordermeer met haar nieuwste boek 'De hemelse relatiecoach'

    I. Florusse

Nieuw boek over relaties: De hemelse relatiecoach

19-11-2018, 14:03 | Lezersnieuws | Esther

Onlangs heeft E. Noordermeer een nieuw boek gepresenteerd. Het boek behandelt de thema’s single zijn, ongelijk span, daten & verkering, (alternatieve) samenlevingsvormen en zelfbevrediging vanuit de Bijbel.

Wijngaarden – De avond van de boekpresentatie werd goed bezocht. De auteur vertelde over het proces van schrijven en de allereerste lezers werden geïnterviewd (zie link). De hemelse relatiecoach wil jongeren, ouders, kerken en gemeenten helpen hun keuzes en beleid ten aanzien van de genoemde thema’s te onderbouwen. Hoe werd er in de Bijbel gedatet? Is de Bijbel alleen pro-huwelijk en erkent het geen alternatieve samenlevingsvormen? Hoe als kerk omgaan met samenwonenden die ingezegend willen worden? En zelfbevrediging … heeft de Bijbel daar überhaupt wel een standpunt over? “Het werd tijd om open over deze thema’s te spreken. Gesprek hierover blijkt lastig. Er zijn diverse meningen, maar die zijn eerder gebaseerd op gevoel of traditie dan werkelijk bijbels onderbouwd”, aldus Noordermeer.

Open-minded

Het begon allemaal zeven jaar geleden toen een plaatselijke kerk haar vroeg een brochure te schrijven over o.a. samenwonen, echtscheiding, seks en homofiele. Deze kerk wilde een bijbels onderbouwd beleid ontwikkelen en daar de juiste woorden aan geven. Het gaat immers over gevoelige thema’s. Noordermeer: “Al snel merkte ik dat het lastig was om objectief bijbelonderzoek te doen als je verbonden bent aan een denominatie. Ik wilde open-minded zijn en niet toewerken naar een acceptabele uitkomst.” Het werd het begin van een onderzoek dat zeven jaar heeft geduurd. Het moest rijpen. Wat een groot moment als het boek dan eindelijk klaar is: zoveel werk, zoveel passie op 217 pagina’s! Haar wens is dat de lezer een juist begrip krijgt over deze thema’s vanuit de Bijbel en dat daardoor onze houding en relatiecultuur een switch kan maken.

De hemelse relatiecoach is het vierde boek van E. Noordermeer. De andere titels zijn De hemelse voedselbank, Vrij van de Wet? en Stevige kost 1.

Gegevens

Titel: De hemelse relatiecoach

Subtitel: De Bijbel over single zijn, ongelijk span, daten & verkering, samenlevingsvormen en zelfbevrediging

Auteur: drs. E. Noordermeer

ISBN: 978-90-821470-3-2; © 2018 Sola Scriptura; Prijs: €21,-- (217 blz.); Overal verkrijgbaar