• Koploper Hans Klein

Nog 2 koplopers bij schaakesnioren

27-09-2015, 20:11 | Lezersnieuws | Jerry van Rekom

SLIEDRECHT - Na de derde ronde van de interne competitie zijn nog 2 spelers over met de volle 100% score. Hans Klein won verwacht, maar niet gemakkelijk van William Gijsen en Robert van Rekom speelde oud-clubkampioen Kees Wessels netjes van het bord.

Peter van den Bergh heeft na winst op Jerry 'El Presidente' van Rekom ook 100%, maar heeft een wedstrijd minder gespeeld.

De koplopers worden op de hielen gezeten door Wim Hokken die snel wist te winnen van Martijn Stoker. Broer Joost Stoker deed het beter en versloeg internationaal probleemmeester Henk Prins.

Huidig kampioen Wim Pool maakte zijn verlies van vorige week goed door geroutineerd te winnen van Koos van den Berg.

Teunis den Rooijen speelde een puike partij tegen Tobias Dekker en overzag in tijdnood de winnende zet en moest in remise berusten.

De gebroeders Mensing gaan dit seizoen voor een toppositie en wonnen beiden hun eerste partij in deze competitie. Ook Niels Mijnster krabbelt weer wat terug na winst op Henri Hartog.

Onderin wist Cees Moes te winnen van Ferhat Erdogan en is nu van de nul af. Hans Vink versloeg met een beetje geluk Johan Gijsen, terwijl Michiel van den Berg en Sami Al-Yasin het punt deelden, al ging dat niet gemakkelijk.

Peter Vis gaf 'leerling' Jan Willem Kraaijeveld een extra les en Leo Koppelaar wist Mark van Hulst met een pionnetje meer van het bord te schuiven en staat nu mooi in de middenmoot.