• het ging er soms zeer vreemd aan toe in de gevangenis bij Onder Ons

    Jan van Veen

Onder Ons liet publiek genieten van veel humor en goed spel

18-03-2019, 20:52 | Lezersnieuws | Jan

SLIEDRECHT. Het publiek kreeg zaterdag 16 maart in de Lockhorst een echte klucht vol met dwaze situaties voorgeschoteld door toneelgroep Onder Ons. In een gevangenis waar allerlei komische personages op het toneel verschenen was het hek soms volledig van de dam.

Twee bedrijven lang, meer dan anderhalf uur, was de lach bijna niet uit de zaal weg te krijgen. Een deel van  de zeer goed gevulde zaal was graag bereid om haar of zijn bijdrage te leveren aan het commentaar op datgene wat zich op het toneel afspeelde. En het gebeurde regelmatig dat de spelers even moesten wachten met hun tekst omdat er zoveel gelachen werd waardoor zij anders onverstaanbaar zouden zijn en het publiek dus iets zou missen.

De zaal  kon zich af en toe gewoon niet inhouden als bepaalde spelers weer eens blijk gaven van hun kunnen. De bezoekers van de gevangenen maar ook de gevangenen zelf en de cipier zorgden met hun spel, hun woordgebruik en hun verschijning dat het publiek kon genieten van toneel en humor van hoog niveau. Een absurde dansscene, een zeer bijzondere  dubbele cel/kamerdeling, een jaloerse echtgenote die zich het meest gestraft voelt, extravagante bezoekers en  vele andere kolderieke toestanden passeerden de revue.

De voorstelling, die de titel had 'laat mij hier maar zitten', hield het meelevende publiek op de  volle tribune steeds bezig en ook de lachspieren in beweging. Het langdurige applaus na afloop was dan ook meer dan verdiend. De crew, onder leiding van Laurens Sanders, zette weer een bijzonder stuk neer. Hierover is nog lang nagepraat en -gelachen. Onder Ons treedt op 5 april in het Arsenaal in Nieuwpoort, u heeft dus nog kansen.