• Onder Ons in actie tijdens een van haar voorstellingen

    Jan van Veen

Onder Ons organiseert Workshop amateurtoneel

18-04-2017, 21:50 | Lezersnieuws | Jan Wieman

. Toneelgroep Onder Ons organiseert op maandag 15 mei een workshop waarin verschillende facetten van het toneel spelen aan de orde zullen komen. Voor iedereen vanaf achttien jaar die er serieus over denkt om mee te gaan spelen in een toneelvoorstelling is dit een mooie gelegenheid om kennis te maken met amateurtoneel.

Toneel spelen is ontzettend leuk, mensen die ermee beginnen en zich aansluiten bij een toneelvereniging blijven dikwijls jarenlang lid. Je moet niet alleen maar je tekst uit je hoofd leren en opzeggen. Tijdens de wekelijkse repetities ben je onder begeleiding van de regisseur ook bezig met het gebruik van je stem, het laten doorklinken van emoties en de daarbij behorende gezichtsuitdrukkingen en lichaamshouding. Hoe beweeg je en wat doe je op het toneel met die armen en benen? Je kruipt steeds meer in je rol, je wordt degene die je speelt. Samen met je medespelers zet je een leuke en mooie voorstelling neer waarvan het publiek geniet.

Wil jij weten of je toneel spelen leuk vindt, of ontdekken of je talent hebt en dit talent verder kunt gaan ontwikkelen? Kom dan op maandag 15 mei om 19.30 uur naar de Roald Dahlschool, Deltalaan 204 in Sliedrecht en doe mee aan de workshop. De leden van Onder Ons vertellen je graag over hun ervaringen. Misschien speel jij dan komend seizoen wel mee in een voorstelling.

Onder Ons repeteert van eind augustus tot medio januari wekelijks op maandagavond van 19.30- 22.30 uur, waarvoor je dus wel beschikbaar moet zijn. De toneelgroep speelt ongeveer acht voorstellingen per seizoen die meestal een (halve) middag en avond in het weekend in beslag nemen. Onder Ons speelt altijd kluchten of blijspelen. Kijk voor meer informatie ook op onze website. www.toneelgroeponderons.nl.