• Leerlingen vertellen op de open avond hoe hun persoonlijk leerplan werkt

    Tiener College

Open avond in Gorinchemse school voor tieners

27-01-2018, 08:51 | Lezersnieuws | Tiener College

Op donderdag 8 februari zijn leerlingen en ouders van harte welkom voor een kennismaking met Tiener College. Tussen 19.00 en 21.00 uur vertellen leerlingen, ouders en leraren graag hoe het boeiende, brede onderwijsprogramma in zijn werk gaat. Leerlingen kunnen in workshops het Tiener College onderwijs zelf ervaren.

Tiener College is uniek in Gorinchem met onderwijs voor 10 tot 14 jaar. Leerlingen doen groep 7 en 8 en klas 1 en 2 in dezelfde omgeving met een klein team intensief samenwerkende leraren. Voor alle vier de leerjaren zijn vakdocenten voor bijvoorbeeld Frans en wiskunde in huis. Op die manier biedt Tiener College iedere leerling een uitdagend, persoonlijk programma. Leerlingen leren alle verplichte kerndoelen van groep 7-8 en klas 1-2 op een projectmatige, creatieve en uitdagende manier. Met veel excursies, gastlessen en bijzondere instructies en trainingen verwerven leerlingen een brede basiskennis. Het voortgezet onderwijs van Tiener College wordt op alle niveaus van vmbo basis tot en met vwo aangeboden. Na de brede onderbouw van Tiener College gaan leerlingen in de derde klas van een andere school verder. Sinds een jaar biedt Tiener College ook voor een aantal niveaus de derde en vierde klas aan. Op de open avond zijn alle leermiddelen te bekijken en is er een korte presentatie over de inhoud van het onderwijsconcept.

Het adres van Tiener College is Top Naeffstraat 28 in Gorinchem. Meer informatie is te vinden op de website www.tienercollege.nl. Voor een oriëntatiegesprek kunt u een afspraak maken met Pieter Snel via info@tienercollege.nl of tijdens de open avond. Op 14 februari en 21 maart organiseert Tiener College ook een inloopmorgen. Beide ochtenden zijn leerlingen en ouders van harte welkom tussen 9.30 en 11.30 uur om een kijkje te nemen in de school en in de groepen.