PRO Sliedrecht stelt vragen over afsluiting Stationsplein

05-09-2016, 21:30 | Lezersnieuws | PRO Sliedrecht

Vanaf 19 september wordt het Stationsplein tijdelijk afgesloten voor werkzaamheden. Gedurende drie weken wordt er flink verbouwd en is het bedrijventerrein Noordoost Kwadrant bijna niet bereikbaar.

Gerrit Venis heeft namens PRO Sliedrecht vragen hierover gesteld aan het college.

De werkzaamheden worden namelijk uitgevoerd door de MerwedeLingelijn en deze partij heeft besloten de toegang tussen het bedrijventerrein en het centrum af te sluiten zonder een goede omleidingroute te bieden. PRO Sliedrecht is van mening dat "Wie betaalt, bepaalt" en dat dus de gemeente ook het laatste woord zou moeten hebben hierover en niet de uitvoerder.

PRO Sliedrecht wil ook weten of het college tijdens het maken van de afspraken met de uitvoerder, voldoende heeft aangedrongen op het bereikbaar houden van het bedrijventerrein. Als dit besproken is, waarom is er dan geen oplossing is gevonden en wat is er dan wel overlegd?

In het geval dat dit niet is besproken, is er dan de mogelijkheid is om dit alsnog te bespreken?

PRO Sliedrecht hoopt hiermee te bereiken dat het college zich meer bewust wordt van de bereikbaarheid van het bedrijventerrein en dat er alsnog een goede oplossing komt die acceptabel is voor alle partijen.