Reactie op column Hannelore van Hamburg

25-09-2015, 18:40 | Lezersnieuws | Jan ten Hoeve

Beste Hannelore,

Ik heb genoten van je eerste column in Het Kompas.

Met name van de passage over de Sliedrechtse rotondes inderdaad: hoe kregen ze het verzonnen, die haakse bochten!?.

Als Fietsersbond hebben we jarenlang gepleit bij de gemeente om als onderdeel van de Drechtsteden en Rijnmond in de pas te lopen met hun collega-gemeentes. Dat wil zeggen: op de rotondes de fietser als gelijkwaardige verkeersdeelnemer te erkennen en te behandelen. Dus ook als fietser op de rotonde gewoon voorrang (net als op gelijkwaardige kruisingen, waar een fietser van rechts ook voorrang heeft op een auto). Alle gemeentes hebben hun rotondes - voor zover dat nog niet het geval was - zelfs omgebouwd (in Papendrecht zelfs een twee-richtingen fietspad!, dus het kan). Alleen in de nieuwe wijk Baanhoek-west heeft Sliedrecht onder druk van nabuurgemeente Papendrecht de rotondes zó wel aangelegd.

In Sliedrecht maken sommige automobilisten er een sport van de rotonde in zo kort mogelijke tijd 'te nemen'. Kijk eens in bijv. Papendrecht hoe voorzichtig automobilisten een rotonde naderen: wat een verschil!

Nu staat er bij ons in Sliedrecht binnenkort weer een nieuw Verkeersplan 2016-2020 op de gemeenteagenda.

Help je ons als Fietsersbond mee om te lobbyen om die voorrang er eindelijk door te krijgen? We zouden al blij zijn als - als eerste stap - de haaientanden zouden worden omgezet! Alvast bedankt.

Jan ten Hoeve, namens Fietsersbond Drechtsteden.