Revanche tegen de dames van Punch

24-02-2019, 08:38 | Lezersnieuws | Michelle

De dames van BM van Houwelingen gaan op een mooie zonnige zaterdagmiddag op zoek naar revanche tegen de dames van Punch, waar met 4 punten uit werd verloren.

De dames van BM van Houwelingen zijn gelijk fel en Lisanne Schoon opent de wedstrijd met een score na veroveren van de sprongbal. De dames zijn gretig maar zoekende en door beide partijen worden de ballen geraakt. Door de gretigheid worden er ook veel fouten gemaakt. Het eerste kwart afgesloten met 18-16.

De dames van Punch waren maar met 7 dames dus de druk werd er volledig opgezetd middels full court defense. Hierdoor komen er schitterende veroveringen die zorgvuldig werden afgemaakt door Karin Groeneveld en Lisanne Schoon. Ook Marion den Butter weet goed gebruik te maken van de ruimtes en zorgt voor meerdere specatulaire punten. Joyce Jansen met haar niet te begrijpen timing pakt meerdere rebounds wie schitterend werden afgemaakt met goed resultaat waardoor het kwart wordt afgesloten met 40-26.

 

De coaches Nigel en Jaap wilde de druk erop en er werd weer gestarts in het 3e kwart weer met full court defense. De dames van Punch wisten hier geen raad mee en meerdere ballen werden veroverd. Ook de op de fast breaks van de dames van BM van Houwelingen wisten ze zich geen raad. Esmey de Haas en Esmee Weusthoef zorgde hierdoor dan ook voor meerdere punten. Ook Joella Huisman ging dwars door de defense van de Dames van Punch.  Door het fanatisme en strenge scheidsen snoepte de dames van Punch nog hier en daar wat puntjes erbij door vrije worpen. Ook Sam Cornege deed lekker haar best met een paar mooie pogingen. Het derde kwart werd afgesloten met een mooie voorsprong van 59-32. De dames van BM van Houwelingen kregen nu de taak om het doelsaldo wat op te schroeven. Dit liet Esther Slieker zich geen 2 keer zeggen en ging volledig voor de bal met wat hilarische situaties maar met mooie ballen tot resultaat. Ook Michelle Scharloo schoot er nog even een lekker balletje in. De dames hebben een mooie pot er van gemaakt met een goed resultaat van 73-37 wat werd gevierd bij Spek en Bonen.