• Zelf buiten werd er geschaakt op deze warme dag

    Schaakvereniging Sliedrecht
  • WInnaar Rik de WIlde

    Schaakvereniging Sliedrecht

Rik de Wilde winnaar Sliedrechts RapidSchaak Vakantietoernooi

26-08-2016, 09:43 | Lezersnieuws | Schaakvereniging Sliedrecht

Na een spannende slotavond is het Rik de Wilde gelukt om het eerste Rapid Vakantietoernooi van Schaakvereniging Sliedrecht te winnen. Door alle partijen op de slotavond te winnen, bleef hij de nummer 2 Arjan van der Leij en de nummer 3 Bert Terlouw nipt voor.

Op wellicht de warmste dag van het jaar waren opnieuw veel schakers naar Sliedrecht gekomen. Niet alleen binnen werd er geschaakt, maar ook buiten werden diverse partijen gespeeld. In totaal deden dit toernooi 70 spelers mee, die door de zomer heen regelmatig in het clubgebouw "De Havik" te vinden waren. Naast veel gezelligheid werd er zeker op de laatste speeldag ook echt geschaakt om de prijzen. Niet alleen in de hoofdgroep was het spannend, maar in alle groepen was er nog veel mogelijk in de laatste ronden. Rik de Wilde bekroonde zijn mooie toernooi met de eindzege en zijn naam wordt dus als eerste bijgeschreven op de wisselbeker.

Groep 2 werd gewonnen door een lokaal talent. Floris Verweij had ook een goede slotdag en wist zo jeugdspeler Adrian Mensing net achter zich te laten, terwijl groep 3 een prooi werd voor Hans Koedam, die tot zijn verrassing zijn concurrenten achter zich wist te laten.

Zo komt er een einde aan de eerste editie van dit toernooi. Gezien de vele positieve reacties lijkt het geen vraag meer dat er een volgende editie komt. Volgend jaar zomer gaan we voor editie 2.

Nu het einde van het vakantietoernooi is geweest, staat het nieuwe seizoen weer voor de deur. Volgende week op 1 september is de Algemene Ledenvergadering van de vereniging en wordt er daarna gesnelschaakt. De jeugd begint ook weer met de lessen en de competitie. Voor informatie (maar ook veel meer verslagen en foto's: www.schakendsliedrecht.nl