• 18 strings

    Michel Kwist

Rock, Pop en Blues in The Moonshine Sliedrecht met 18 Strings

30-05-2017, 11:40 | Lezersnieuws | Michel Kwist

Zaterdag 3 juni vanaf 22.00 uur : 2 Voices, 18 Strings, a drumkit and a hell of a lot of fun!!!

Na diverse keren gastoptredens gedaan te hebben bij elkaars optreden, besluiten Ron Baggerman en Rob Hendrikse dit tot iets blijvends te maken en ontstaat de formatie 18 Strings. De naam is ontstaan uit de optelsom van het aantal snaren op de twee bespeelde snaarinstrumenten, die tevens de karakteristieke sound aan de band geven. 18 Strings combineert de stijlen van beiden tot een nieuwe mix van rock, pop, blues covers afgewisseld met eigen werk. Met Tjeerd Klapwjik op drums nemen ze ons mee op een muzikale reis door diverse stijlen.

Ron Baggerman - Ziggy Tap, Keyboard, Zang

Als multi instrumentalist was Ron Baggerman op zijn 17e één van de oprichters van de bluesrock band "Kid Lazy". Met deze band speelde hij door het hele land, waaronder in Paradiso en de Melkweg in Amsterdam. Na vele omzwerving in vele andere bands viel rond 1982 zijn oog op een artikel in muziekvakblad "Music Maker" waar een 10-snarig (later ook 12) instrument werd besproken met de naam de "Chapman Stick" die was uitgevonden in 1969 door Emmett Chapman. Ron heeft met de Stick en de Ziggy over de hele wereld gespeeld met als hoogtepunt was het Montreal Jazz Festival.

Rob 'Fixxxman' Hendrikse - Gitaar, Zang

Rob Hendrikse is natuurlijk geen onbekende in The Moonshine. Deze muzikale vriendelijk reus timmert sinds 2007 aan de muzikale weg en speelde tussen 2009 en 2012 in de formatie Defense. Tegenwoordig speelt Rob in de door hem opgerichte formaties, Lucky Faces, Rough 'n Ready en Low Down Mojo's met niemand minder dan Ron 'El Kroppo' Krop.

Tjeerd Klapwijk - Drums

Percussie zit Tjeerd Klapwijk in het bloed sinds zijn eerste trommel van de lokale drumfanfare. Vanaf zijn 11e levensjaar kreeg hij drumles van residentieorkestslagwerker Luuk Nagtegaal en jazzdrummer Hans Braber. Als hij halverwege de jaren 70 ervaring op doet in diverse schoolbands leert hij alle grote bands uit die tijd kennen en vooral herkennen. Vervolgens speelt Tjeerd in zijn eerste serieuze rockformatie en treedt hij o.a. op in de Melkweg. Zo heeft hij o.a. gespeeld met gitaristen als Jim Raney, Herb Ellis en Pat Metheny, pianisten als Kenny Kirkland en Monty Alexander, en topdrummers als Dave Weckl, Jeff Hamilton (Diana Krall) en Roy Haynes.