• Ruud Lammers

    Onafhankelijk Papendrecht

Ruud Lammers uit Papendrecht doet mee aan de Provinciale Staten verkiezingen op 20 maart

09-02-2019, 14:03 | Lezersnieuws | Ruud

Fractievoorzitter Ruud Lammers van Onafhankelijk Papendrecht doet op woensdag 20 maart mee aan twee verkiezingen: hij is verkiesbaar voor de Provinciale Staten en voor de Waterschapsverkiezingen.

Bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten staat hij op nummer 9 op de lijst voor Lokale Partijen Zuid-Holland, samengesteld uit diverse lokale onafhankelijke partijen in Zuid-Holland. Alle kandidaten voeren in hun eigen gemeente en regio campagne om zo betrokkenheid uit te stralen en waar mogelijk een link te leggen met het provinciale niveau.

"Ik zal me gaan inzetten op schoon drinkwater en het tegengaan van PFOA/GenX dumping in het milieu, zoals ik dat de afgelopen jaren lokaal heb gedaan", legt Lammers uit. "Tevens zal ik mij profileren met de Lightrail die vanuit Sliedrecht doorgetrokken kan worden via Papendrecht en Alblasserdam naar Rotterdam."

Water is water

Als kandidaat voor het Waterschap is Lammers ondersteunend voor AWP&LRR, zeg maar een van de 'niet-politieke' partijen die zich primair bezig houden met de kerntaken van de waterschappen. Lammers: "De recente oprukkende politisering van de waterschappen door de landelijke partijen is in mijn ogen geen goede ontwikkeling. Er bestaat immers geen christendemocratisch, liberaal of socialistisch water. Ook geen PVV-water of Forum voor Democratie-water."

"Water is water en het bestuur en het beheer van het water dient primair in de handen gelegd te worden van deskundigen. Natuurlijk wel binnen politieke kaders, en liever dan ook op basis van kennis en kunde. Vandaar mijn stellingname dat de waterschappen gedepolitiseerd moeten worden en niet vanuit politieke ideologieën of Haagse politieke partijen aangestuurd dienen te worden."

De plaatselijke politicus, die graag zijn vleugels uitslaat richting de provincie, beklaagt zich overigens over het feit dat de onafhankelijke lokale partijen geen cent subsidie krijgen van de overheid, in tegenstelling tot alle landelijke partijen die in de Tweede Kamer zitten. Lammers: "De vrees bestaat dat de provinciale verkiezingen weer zullen worden overschaduwd door de landelijke partijen en kopstukken. "Toch gaan we ons best doen het onafhankelijke lokale geluid over het voetlicht te brengen", aldus Ruud Lammers.

Meer info op de website https://www.onafhankelijkpapendrecht.nl/2019/02/07/ruud-lammers-uit-papendrecht-doet-mee-aan-twee-verkiezingen/