• Routinier Jan Willem Kraaijeveld

SCHAAKVERENIGING SLIEDRECHT START JUBILEUMSEIZOEN

30-08-2015, 10:51 | Lezersnieuws | Jerry van Rekom

SLIEDRECHT - Het nieuwe seizoen van Schaakvereniging Sliedrecht gaat op donderdag 3 september aanstaande van start. In de inmiddels al vertrouwde speellocatie zullen het komend seizoen de stukken weer over het bord vliegen. Komend seizoen zal in het teken staan van het 80-jarig jubileum.

De nadruk zal echter weer bij de jeugd blijven liggen. Het actieve jeugdbeleid heeft het afgelopen seizoen het nodige rendement opgeleverd. Om deze successen te continueren zullen extra activiteiten gaan plaatsvinden.

De jeugd wordt tijdens de schaaklessen opgeleid volgens het zogenoemde Stappenplan. Daarmee kan de jeugd diploma's halen; van de Eerste tot en met de Zesde Stap.

Daarnaast speelt de jeugd elke week een partij voor de jeugdcompetitie. In twee groepen speelt de jeugd om de vele bekers, die elke competitie weer te verdienen zijn.

Senioren

Ook senioren kunnen natuurlijk terecht bij de 79-jarige Schaakvereniging Sliedrecht. Wekelijks spelen de senioren vanaf 20.00 uur hun partij in de onderlinge competitie. Er wordt altijd naar sterkte ingedeeld, zodat een beginnende schaker niet direct de toppers ontmoet. Het is ook zeker geen verplichting om elke week te spelen.

Daarnaast spelen de senioren in teams tegen andere verenigingen. Het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht speelt komend seizoen in de derde klasse KNSB. Daar zal het team zo hoog mogelijk gaan proberen te eindigen. Met een sterk verjongd team zal een plaats in de top mogelijk moeten zijn.

Het tweede team zal dit seizoen moeten bewijzen wel in de promotieklasse van de RSB thuis te horen. Met de doorstroming van enkele jeugdspelers en de komst van enkele routiniers zal het streven handhaving zijn..

Belangstelling

Een ieder die belangstelling heeft voor het schaken in clubverband kan vrijblijvend een kijkje nemen op één van de clubavonden van Schaakvereniging Sliedrecht, waar men een schaakles kan volgen of zomaar een partijtje kan spelen. De clubavonden van Schaakvereniging Sliedrecht hebben op elke donderdag van september tot en met juni plaats:

• vanaf 19.00 uur beginnen de schaaklessen c.q. de jeugdcompetitie;

• vanaf 20.00 uur beginnen de verschillende competities voor senioren.

De speelzaal is Activiteitencentrum De Havik, Thorbeckelaan 110 te Sliedrecht. De contributie bedraagt € 6,00 per maand, € 4,00 voor studerenden en € 4,00 voor de jeugd t/m 12 jaar.

Voor meer informatie kan men terecht bij secretaris Peter vd Bergh, tel. 0184 - 692213.