• Wethouder Ton Spek

    Y.v.d. Hel

Schoolbrengdag op de Henri Dunantschool

23-09-2018, 19:33 | Lezersnieuws | Yvonne

Openbare basisschool Henri Dunant aan de Kerkstraat deed donderdag 20 september   mee met schoolbrengdag van ‘SCHOOL op SEEF’ en had de ouders gevraagd hieraan mee te werken. De bedoeling was om je kind veilig lopend of met de fiets naar school te brengen en de auto te laten staan.

Wethouder Verkeer en Vervoer, Ton Spek, bezocht de groepen 3 en 4 deze morgen. 

Er was ook een medewerker van de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid naar de Henri Dunantschool gekomen. Hij vertelde leerlingen meer over het programma ‘SCHOOL op SEEF’ en deelde sleutelhangers uit aan de kinderen. Deelname aan de schoolbrengdag sluit aan bij de visie ‘Maak een punt van nul verkeersslachtoffers’.

“Als alle ouders en leerlingen hier gehoor aan geven, betekent dat niet alleen een rustigere en veiligere schoolomgeving, maar het is ook goed voor het milieu. Bewegen is bovendien goed voor de gezondheid van onze leerlingen en ouders, het activeert de hersenen en geeft een geluksgevoel. Daarnaast doen leerlingen de noodzakelijke ervaring op in het verkeer”, maakte de school bekend. In alle groepen werd deze dag ook aandacht besteed aan verkeersveiligheid, milieu en gezondheid.