• selectie Sliedrecht in Middelburg

    SV Sliedrecht

Sliedrecht 1 alleen aan kop

26-11-2018, 22:17 | Lezersnieuws | Bert

MIDDELBURG – In de vierde ronde van de landelijke competitie heeft het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht een 5-3 overwinning behaald op Middelburg 1 en staat met 7 uit 4 op een ongedeelde eerste plaats.

Het was zeer middelmatig Middelburg. Op veel borden waren paardenmiddelen noodzakelijk voor het gewenste eindresultaat. Vallende vlaggen, sinterklaasvarianten van het Siciliaans, dubieuze offers, niets was te gek. De 5-3 winst die uiteindelijk op het scorebord verscheen was een klein wonder, maar als je kampioen wilt worden moeten ook slechte wedstrijden worden gewonnen.

Zo kenden de borden 7 en 8 (Joost Stoker en Jorik Klein) een zeer moeizame middag. Joost kwam goed uit de opening, maar moest zich al snel beperken tot verdedigen. Het winnende halfje werd echter wel uit het vuur gesleept. Jorik pakte een vol punt. Een zeer sterk paardoffer viel rauw op het dak, maar uiteindelijk stelde Jorik orde op zaken en wist alsnog  combinatoir het punt binnen te halen.

Teunis den Rooijen en Wim Pool op de borden 5 en 6 raakten in het middenspel het spoor  bijster. Voor beiden moest een nul worden genoteerd.

De kopborden haalden wel hun niveau. Kopman Niels Mijnster won rechtlijnig, William Gijsen trof op bord 2 een tegenstander die in de tijdnoodfase ten onder ging en daardoor kon ook hier een punt worden genoteerd.

Aan bord 3 kwam Floris Verweij kwam flink in de verdrukking, maar offerde op zet 40 zeer doelmatig wat winst opleverde.

Arjan van der Leij nam de tijd op bord 4. Een verloren stelling werd na vijf uur spelen op onverklaarbare wijze alsnog remise.

Er werd niet geklaagd aan Sliedrechtse zijde.