Sliedrecht Secret Santa voor de vijfde keer actief

08-11-2018, 09:34 | Lezersnieuws | Maria

Voor de vijfde keer gaat Sliedrecht Secret Santa haar best doen om diegenen die tijdens de donkere dagen wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken en mensen die wat extra’s kunnen missen, met elkaar te verbinden. Het team is dit jaar iets gewijzigd, maar het doel van het initiatief blijft onveranderd.

 

Vanaf maandag 12 t/m woensdag 28 november kunnen Sliedrechtse inwoners worden opgeven voor een anoniem kerstpakket, welke geschonken wordt door een eveneens anonieme Secret Santa. De ‘opgever’ moet zoveel mogelijk relevante informatie doorgeven over de ontvanger, zodat de organisatie dit, uiteraard zonder de identiteit prijs te geven, door kan sturen naar hen die zich op hebben gegeven als Secret Santa.

Het is de bedoeling dat de Secret Santa daarop een zo persoonlijk mogelijk kerstpakket maakt met cadeautjes, lekkers en andere verrassingen. Uiteraard zoals elk jaar met een handgeschreven persoonlijke kaart, ondertekend met “uw Secret Santa”. De organisatie zorgt er vervolgens voor dat deze pakketten bij de juiste personen terecht komen.

Afhankelijk van het eigen budget kan er door de Santa’s gekozen worden om een kerstpakket te maken voor een alleenstaande, een stel, een klein gezin (t/m 4 personen) of groot gezin.

 

Vorig jaar is het gelukt om maar liefst honderd pakketten van Secret Santa’s te bezorgen en zo heel veel mensen blij te maken met een onverwachte verrassing.

‘Onze bezorgers maken van alles mee; van mensen die hen van blijdschap om de hals vliegen, tot mensen die spontaan in huilen uitbarsten omdat iemand aan hen denkt, maar ook mensen die zo verrast zijn dat ze met hun mond vol tanden staan’, aldus de organisatie.

‘Sommige Secret Santa’s zijn mensen die zelf een lastige tijd achter de rug hebben en nu iemand in dezelfde situatie een hart onder de riem willen steken. Maar er zitten bijvoorbeeld ook gezinnen bij waarvan de kinderen op deze manier bewust leren meedenken over waar je iemand die het wat minder heeft, nou blij mee zou kunnen maken. Er zijn mensen die met hun hele vriendengroep of met collega’s een pakket maken en we hebben zelfs een keer een hele schoolklas als Secret Santa gehad.’

 

Er zijn een paar regels om iemand op te kunnen geven voor de ontvangst van een pakket: het adres moet in Sliedrecht zijn, het gaat om mensen die een zwaar jaar achter de rug hebben en het is niet de bedoeling dat mensen zichzelf of anderen op hetzelfde adres (of elkaar) opgeven. De kerstgedachte is immers om eens aan een ander te denken en rond te kijken naar wie een lichtpuntje in de duisternis nodig heeft.

Daarnaast worden alleen aanmeldingen in behandeling genomen waarbij genoeg informatie wordt gegeven: ‘Aanmeldingen als: “Het is een gezin met drie of vier kinderen, maar ik weet geen leeftijd of geslacht”, daar kunnen we niks mee. Dat is niet leuk voor degene die het pakket moet maken en ook niet voor de ontvanger. Daar gaan we dit jaar dus nóg strenger op zijn.’

 

Meer informatie is te vinden of op te vragen via www.facebook.com/sliedrechtsecretsanta of via het e-mailadres sliedrechtsecretsanta@gmail.com. Via dit e-mailadres kunt u vanaf maandag 12 november ook inschrijven als Secret Santa en/of ontvangers voor een pakket opgeven.