• Ontmoeting Sliedrecht-Giessen Linge

    Herbert Eppinga

Sliedrechts jeugdteam haalt met pijn en moeite finalepoule Merwede Jeugdclub Competitie

10-02-2019, 18:33 | Lezersnieuws | Bert

SLEEUWIJK –  Het was niet makkelijk op de 4e speeldag van de Merwede Jeugdclub Competitie, maar uiteindelijk behoudt het 1ste viertal van Schaakvereniging Sliedrecht de kans om hoog te blijven meedraaien in de finalegroep.  In deze speelronde behaalde Sliedrecht de laatste plaats in de poule, maar door de goede resultaten van de eerdere avonden, bleek dit uiteindelijk toch voldoende om als derde geplaatst op de finaleavond in de hoogste poule te mogen spelen.

Na vier avonden gaat Pascal 1 nog aan de leiding op de voet gevolgd door titelverdediger Giessen Linge 1.

In Sleeuwijk troffen we met alle regioteams wellicht wel de meest praktische en mooiste speellocaties van het seizoen aan.  Helaas lukt het Barend van Dieren, Willem Theunisse, Jaimy Bakker en Ricardo Veen niet om het succes van de vorige avonden vervolg te geven. 3 nederlagen en 2 bordpunten voor Willem bleken het hoogst haalbare.

Beter ging het met Sliedrecht 2, ze liepen nipt promotie mis, maar Julian van Dieren wist al zijn partijen te winnen en ook Joas Berkhouwer wist 2 keer te winnen. Sliedrecht 2 is uiteindelijk als tweede geplaatst in poule 4 op de finale avond.

De finale-avond is op 15 maart in het verenigingsgebouw van Sliedrecht “De Havik”.