• Marijn den Hartog, Adrian Mensing, Jorik Klein en William Gijsen, het succesvolle A team

    Schaakvereniging Sliedrecht
  • Het succesvolle A team

    Schaakvereniging Sliedrecht

Sliedrechts A team 3e van Nederland in hoogste Jeugdklasse Schaken

02-12-2018, 15:17 | Lezersnieuws | Marcel

Het Sliedrechtse A team heeft de Meesterklasse A van dit jaar fantastisch weten af te sluiten met een 3e plek. Een prachtige prestatie van dit team!  3e van Nederland in een sterk deelnemersveld is een uitstekende prestatie van het team wat al jaren in de hoogste jeugdklasse voor teams van Nederland speelt.  Marijn den Hartog, William Gijsen, Jorik Klein en Adrian Mensing bezorgen Sliedrecht een historische podiumplaats.  Nog nooit eerder wist een jeugdteam van Sliedrecht op nationaal niveau op het podium te komen.

 

Dat Schaakvereniging Sliedrecht een uitstekend jeugdbeleid heeft, blijkt wel uit het feit dat in wisselende samenstelling dit team al jarenlang op het hoogste niveau meedoet.  Als eerder wist het team 2evan Nederland te worden (onder 14 jaar), maar de Meesterklasse A is over het algemeen goed bezet met sterke teams.  De afgelopen jaren werd er is de subtop meegedaan, met een 5eplaats twee jaar geleden. Vorig jaar werd het team 8ste.  Maar dit jaar viel alles op zijn plek en werd het podium gehaald.

 

Zat er meer in?  Nee, daarvoor was zeker de nummer 1 (STB uit Oosterhout) veel te sterk. Uiteindelijk verloor Sliedrecht van de nummer 1 en 2, maar wist andere concurrenten wel te verslaan.  Zo is een 3eplaats een terecht, maar wel historische resultaat van dit team.

 

Op de 4 speeldagen, speelde het team 3 dagen meer dan uitstekend, alleen op de laatste speeldag leken de zenuwen wat in de weg te zitten. In de mooie speellocatie in Den Bosch werd tegen Talententeam JSN uit Groningen met 3-1 verloren.  Een podiumplaats leek ver weg.  Maar in de middagronde tegen Chesscool A2 uit Haarlem werd revanche genomen. Deze wedstrijd werd uiteindelijk met 3-1 gewonnen.  Doordat naaste concurrent Almere de druk ook niet aan kon en uiteindelijk zelfs verloor, klom het team van de Sliedrechtse matadoren naar een podiumplaats en konden de bekers opgehaald worden.

 

Een uitstekende prestatie van het team, waarvoor binnenkort bij de Schaakvereniging uiteraard een huldiging zal worden gehouden.