• Ben van Bloppoel, koploper in groep 3

  Schaakvereniging Sliedrecht
 • Rembrandt Bruil, titelkandidaat nummer 1

  Schaakvereniging Sliedrechte
 • De schaak arena met de topborden

  Schaakvereniging Sliedrecht
 • Volle bak in Sliedrecht met 60 deelnemers

  Schaakvereniging Sliedrecht

Sliedrechts VakantieSchaaktoernooi: Op Rembrandt Bruil staat nog geen maat

15-07-2017, 10:11 | Lezersnieuws | Marcel Klein

Na de tweede avond in het Sliedrechts Vakantietoernooi komt er een klein beetje zicht op de eerste titelkandidaten in de verschillende groepen. In de hoofdgroep is het Rembrandt Bruil die opnieuw van zich liet horen. Na de tweede speeldag staat hij nog steeds met 100% aan de leiding. Ditmaal was het o.a. de winnaar van vorig jaar, Rik de Wilde, die het niet kon bolwerken tegen deze jeugdspeler, die zich nu echt als titelkandidaat mag bestempelen. Uiteraard is het nog vroeg, maar als hij in de volgende ronden stand gaat houden, lijkt hij al niet meer in te houden. In de achtervolging zijn enkele Sliedrechtse spelers, bijvoorbeeld Andrew Mensing, Niels Mijnster, Jorik Klein en Peter van den Bergh. Maar het feit is dat er ook enkele sterke spelers uit de regio nog gaan instromen. Het wordt alleen maar spannender.

In Groep 2 ligt alles nog open. Robert Goedegebuur begon uitstekend, maar in Bert Dobber en Bert van Hees liggen 2 kandidaten op de loer, terwijl daaronder een groot peloton wacht op hun kansen. In deze groep ligt alles nog open en zal de derde avond ongetwijfeld meer duidelijkheid brengen.

Ben van Bloppoel is de grote verrassing in Groep 3 aan kop. Met 4 winstpartijen en 2 verliespartijen maakt hij een geweldige start en wist hij in de schaakarena menige sterke speler te verslaan. Hij lijkt aan zijn tweede jeugd begonnen en nu een gaatje geslagen te hebben met zijn achtervolgers. Er is een brede groep van spelers die 1 avond heeft meegedaan en ongetwijfeld de komende ronden in de achtervolging gaan, maar voorlopig staat Ben fier aan kop.

Met wederom 60 deelnemers was het weer een volle bak bij speellocatie "De Havik" in Sliedrecht. Op elk niveau worden er stevig geschaakt, waarbij de sfeer uitstekend is. Nog steeds kunnen (thuis)schakers instromen door zich aan te melden bij vakantietoernooi.sliedrecht@gmail.com Juist ook geschikt voor beginnende schakers. Op www.schakendsliedrecht.nl staat alle informatie.

Op donderdag 20 juli staat de derde speelavond gepland met ronde 7 t/m 9