• Tobias Dekker won wel voor het eerste team

    Jerry van Rekom

Sliedrechtse vlaggenschepen verliezen

08-10-2017, 21:40 | Lezersnieuws | Jerry van Rekom

SLIEDRECHT - In de tweede ronde van de landelijke schaakcompetitie hebben de eerste twee teams van Schaakvereniging Sliedrecht slechte zaken gedaan. Beide teams leden een dikke nederlaag; het eerste team met 2,5-5,5 tegen De Combinatie 1 en het tweede met maar liefst 2-6 tegen Bergen op Zoom.

Sliedrecht 1 kende een matige start door een snelle nul van Bert van de Donk, deed via Tobias Dekker (winst) wat terug, maar daarna grepen Niels Mijnster, Wim Pool en Peter van den Bergh mis. De remises van Robert van Rekom, Theo Dekker en Jorik Klein konden de nederlaag niet meer afwenden. Met 2 punten staat Sliedrecht 1 in de middenmoot van klasse 3F.

Sliedrecht 2 verloor vrij kansloos van Bergen op Zoom, maar miste toch enkele kansen op een beter resultaat dan de 2-6 nederlaag. Namens de Sliedrechtse debutanten in de KNSB-competitie kwam alleen Jerry van Rekom tot winst, terwijl Adrian Mensing en Wout Boer remiseerden. Met 0 punten staat het team van teamleider Leo Koppelaar onderaan in klasse 3G.