Starterscursus trimclub ABC in september van start

09-07-2018, 22:58 | Lezersnieuws | Margret

Op 8 september begint de startercursus bij de trimclub ABC. Wil je (opnieuw) beginnen met hardlopen? Of loop je zelf al hard en wil je verder komen? Meld je dan aan voor de starterscursus bij trimclub ABC. Samen met anderen werk je onder deskundige begeleiding aan het opbouwen van je loopconditie en looptechniek. Lees het verhaal van Peter Timmers om te weten, hoe zo’n starterscursus ervaren wordt.  Peter is in 2017 met de starterscursus begonnen. Hij is 42 jaar en toezichthouder bij Waterschap Rivierenland. Hieronder vertelt hij zijn verhaal:

 ‘Ik liep zelf al een poosje hard, maar kwam steeds niet verder dan 2 kilometer. Na die 2 kilometer was ik volledig uitgeput. Toen ik in de krant zag, dat er een startercursus begon bij ABC, heb ik me aangemeld. Ik wilde kijken of ik verder kon komen, dat die 2 kilometer. Mijn plan was om daarna gewoon weer lekker voor mezelf te gaan lopen. Want het trok mij niet zo om in een groep te lopen.

Vanaf het begin had ik naar mijn zin en het lopen in een groep beviel me juist goed. De begeleiding was prima en de groep was gezellig. Het lopen werd rustig opgebouwd en ongemerkt liep ik al snel meer dan die 2 kilometer. Ook kreeg ik een aantal handige tips om mijn techniek te verbeteren. Tot mijn verbazing bouwde ik mijn loopconditie razendsnel op. De startercursus werkt in 3 maanden toe naar de Bolderloop, voor de afstand van 6 kilometer. Tot mijn verbazing kon ik toen al de 10 kilometer aan. En in april heb ik meegedaan aan de marathon van Rotterdam. Ik wist de kwartmarathon tot een goed einde te brengen.

Niet iedereen bouwt zo snel zijn loopconditie op. Maar het mooie is, dat dat bij de ABC niet uitmaakt. Of je snel loopt of wat langzamer, iedereen hoort erbij. Je kunt altijd aansluiten bij een groepje, dat jouw tempo loopt. En we laten nooit iemand alleen lopen. Ik wist niet, dat ik het zo leuk zou vinden en ik blijf zeker lid van de club. Het is niet alleen gezellig, maar als ik alleen loop, geef ik ook veel sneller op. Door samen te lopen, kom je echt verder. Aan ieder, die erover nadenkt deel te nemen of die twijfelt of het wel wat voor hem of haar is, heb ik maar een advies. Gewoon doen! Je bent van harte welkom en je zult er veel plezier aan beleven.’

Bent u ook enthousiast geworden? U kunt u aanmelden via secretaris@trimclubabc.nl . Als u zich aanmeldt, wordt u verder geïnformeerd. De kosten zijn €27,50 voor de cursus. De trainingen vinden plaats op donderdagavond en zaterdagochtend.

Is lopen niets voor u, maar wilt u wel gaan fietsen, spinnen, nordic walken, voetballen of wandelen? Ook dan kunt u bij de trimclub ABC terecht.  

Trimclub ABC, sámen kom je verder! Zie ook onze website www.trimclubabc.nl