• kidsdance

  • Mixeddance 10-13 jaar

  • G-Dansplezier

  • de dansgroep van de turnselectie

  • De gezamenlijk einddans

Succesvolle demonstratie van alle dansgroepen van omnisportvereniging SYNERGOS

15-02-2016, 21:20 | Lezersnieuws | Elly de Visser

Alle dansgroepen hebben op vrijdag 12 februari jl. in sporthal De Stoep tijdens de jaarlijkse demonstratie laten zien over welke geweldige danstalenten Synergos beschikt. Mede door de prachtige choreografieën en creatieve aankleding die bedacht zijn door de instructrices Esmeralda, Sara, Wilma en Betty, zag het er allemaal piekfijn uit! De tribune zat stampvol met familie, vriendjes en vriendinnetjes en andere belangstellenden.

De stemming zat er direct goed in bij het allereerste optreden van de G-tienerdansgroep Dansplezier, die op het nummer Honey I'm good van Andy Grammer een stoere cowboydans liet zien. Het was tot vlak voor het begin spannend of de 8 meisjes en 1 jongen het aan zouden durven om voor de volgepakte tribunes op te treden, maar aangemoedigd door het applaus hebben zij het toch aangedurfd en kregen zij er duidelijk steeds meer plezier in! Vervolgens was het de beurt aan de Kidsdancegroep die een show weggaf op Lips are movin van Meghan Trainor, daarna aan de Mixeddance met een strak uitgevoerde dans op Policeman van Eva Simons.

De jongste groep (3,5-5 jaar oud), de Kiddydance, vertederde iedereen met hun dans op Jongens zijn gek van K3. De meisjes van de turnselectie o.l.v. Betty namen voor het eerst deel aan deze demo en lieten een bijzondere en fraai uitgevoerde combinatie van dans en acrobatische oefeningen zien op Love yourself van Justin Bieber. De streetdance groepen lieten hun geweldige danskunsten zien op Years and years van Desire, op How deep is your love van Calvin Harris en op Ghosttown van Adam Lambert. Het laatste nummer van de avond werd verzorgd door de oudste streetdancegroep van 16 jaar en ouder met een eigen swingende versie van het nummer Policeman.

Bij binnenkomst kon het publiek ter bestrijding van de onkosten, lootjes kopen. Halverwege de avond werden de prijzen van deze loterij uitgereikt, bestaande uit waardebonnen van € 15,-- van lokale winkels.

De demo werd traditiegetrouw afgesloten met een spectaculaire gezamenlijke einddans op het nummer Sax van Fleur East, waaraan ook het publiek mee mocht doen. Dit alles zorgde voor een kleurrijk en vrolijk schouwspel.

De enthousiaste inzet van alle instructrices en deelnemers werd aan het eind beloond met een staande ovatie van het publiek. Het zal nu duidelijk zijn, dat Synergos terugkijkt op een zeer geslaagde demonstratie. Voor meer informatie over de vereniging en voor de uitgebreide serie foto's van deze demo, kijkt u op: www.omnisport-synergos.nl