• Podiumplaatsen voor Gino 2e en Timo 3e

    J. MIjnster

Synergos start fantastisch met 5 medailles op de dubbele minitrampoline!

28-01-2018, 19:01 | Lezersnieuws | Jan Mijnster

Op zaterdag 27 januari jl. hebben de springers van Omnisportvereniging Synergos in Oostburg (West Zeeuws-Vlaanderen) 5 medailles gewonnen bij de eerste landelijke plaatsingswedstrijd op de dubbele minitrampoline. Deze wedstrijd is de eerste van drie wedstrijden die meetelt voor een plaats in de finale op het NK trampoline in Ahoy.

Dit seizoen zullen 17 deelnemers Synergos vertegenwoordigen in de categorieën pupillen, jeugd, junioren en senioren.

De deelnemers kunnen per wedstrijd punten verdienen die bepalend zijn om een plaats in de finale te bemachtigen. De springers van Synergos hebben met deze eerste wedstrijd goede zaken gedaan om een finaleplaats te bemachtigen.

Pupillen

De jongste springers hebben weinig tot geen ervaring met wedstrijden op dit toestel.

Bij de jongens sprong Ramin Zabi een mooie wedstrijd en dat resulteerde in een tweede plaats. Bij de meisjes wisten Fiene van der Aa, Maresa de Jongh en Caithlyn van Rijswijk een respectievelijke 4e, 7e en 11 plaats te behalen.

Jeugd

De jeugdige springers Gino van Loon en Timo van Son konden met een degelijke wedstrijd allebei het podium betreden. Gino mocht het zilver ophalen en Timo het brons. Beide springers hebben een reuzenstap gezet voor een plaats in de finale.

De meisjes Nikita de Kock en Yalda Zabi hadden ook de wind mee. Met een mooie 2e plaats voor Nikita en een 5e plaats voor Yalda is de finale ook binnen handbereik.

Junioren

De dames junioren hebben met deze eerste wedstrijd zeer goede zaken gedaan om een plaats in de finale te behalen. Met strakke sprongen behaalde Want-Ting Elkhuizen een verdiende derde plaats, maar ze voelde de hete adem van haar clubgenoten. Met een 4e en 5e plaats voor Danee Verbaan en Larysa Zabi waren ze dichtbij een podiumplaats.

Senioren

Desi van Son sprong een ongelukkige wedstrijd en eindigde in achterhoede.

De tweede plaatsingswedstrijd zal plaatsvinden op 17 februari in Den Bosch en daar kunnen de medaillewinnaars van Synergos hun finaleplaatsen al verzilveren!