• Pontius Pilatus )HAns van der Meiden) en zijn vrouw Claudia Procula (Sanne van Ommen)

    Eljee Bergwerff

Theatervoorstelling Pontius Pilatus 3 mei in Bonfire Dordrecht

25-04-2019, 22:40 | Lezersnieuws | Sanne

‘Kun je iets geloven als je het niet gezien hebt?’

The Passion is voorbij, maar dit indrukwekkende verhaal is nog niet afgelopen… Na 3 dagen bleek het graf van Jezus leeg te zijn. Wat deed dat met Pontius Pilatus? Kom het beleven!

In een moderne enscenering brengt theatergroep HENS Pontius Pilatus ten tonele. Pontius Pilatus is de geschiedenis ingegaan als de ordebewaker van Judea en de man die Jezus veroordeeld heeft. Als blijkt dat het lichaam van Jezus is verdwenen uit het graf, vermoedt Pilatus dat dit onrust zal veroorzaken onder het volk. Hij bijt zich vast in het opsporingswerk en onderwerpt de feiten aan een nauwkeurig onderzoek. Wat is waar? We zien hoe de vraag naar waarheid Pilatus voortdurend kwelt, hoe het hem en zijn vrouw Claudia uit elkaar drijft en hoe hij langzaam de grip verliest op de werkelijkheid.

Pontius Pilatus is geïnspireerd door de roman Het evangelie volgens Pilatus van de Franse auteur Eric-Emanuel Schmitt. Theatergroep HENS maakt voorstellingen waarbij bekende historische bijbelverhalen een geheel nieuw gezicht krijgen en verassend dichtbij worden gebracht. Indringende teksten en een vlotte wisseling in humor, scherpte en ontroering worden onderstreept door verrassende muziek.

Datum: Vrijdag 3 mei 20.00u Locatie: Bonfire, Wijnstraat 117 Dordrecht Kaartverkoop: 12,50 Euro via www.theatergroephens.nl/agenda

Regie en tekstbewerking: Remy van Tilburg Tekst: Hans van der Meiden Spel: Hans van der Meiden en Sanne van Ommen Muziek: Keesjan van der Maas

“Een voorstelling die op meerdere lagen aanspreekt” Nederlands Dagblad