• United by Music

    Jordi de Jonge

Tien jarig jubileum United by Music

11-12-2015, 11:00 | Lezersnieuws | Suze van Wijngaarden

Mensen met een verstandelijke beperking hebben ook talenten en moeten de kans krijgen om die te laten zien. Die droom had Sliedrechtenaar Joris van Wijngaarden in 2006. Samen met de Amerikaanse blueszangeres Candye Kane richtte hij stichting United by Music op. Volgend jaar bestaat de stichting 10 jaar en dat moet gevierd worden met een grote feestweek in Sliedrecht.

Stichting United by Music geeft getalenteerde mensen met een (licht) verstandelijke beperking de kans om op te treden. Het doel van de stichting is om de inclusie van mensen met een verstandelijke beperking te bevorderen en hun kwaliteit van leven te verbeteren. Op dit moment heeft United by Music heeft twee bands met diverse zangers en zangeressen. Met groot enthousiasme brengen de artiesten verschillende nummers in de blues- en swingstijl gecombineerd met boogie woogie. Het hoofdkantoor van de stichting is al bijna tien jaar gevestigd in Sliedrecht.

In de tweede week van april wordt het 10 jarig jubileum grootst gevierd met verschillende jubileumshows in zalencentrum De Lockhorst. Voor elke doelgroep is er wel een show: maatschappelijke organisaties, bedrijven, particulieren en cliënten met een verstandelijke beperking. Op dinsdag 12 april kunnen maatschappelijke organisaties voor een gereduceerd tarief de show bijwonen, welke wordt aangeboden door de ASVZ. Op 13 en 14 april zijn de shows open voor iedereen die United by Music een warm hart toedraagt. De laatste shows op 15 en 16 april zijn helemaal aangepast op cliënten van de ASVZ.

Tijdens de jubileumshows wordt een divers programma aangeboden met optredens van verschillende internationale artiesten, inspirerende verhalen en een diner met meerdere gangen. Het is een avond vol entertainment en inspiratie. Daarnaast steunen de gasten met hun aanwezigheid ook nog eens het goede doel. Plaatsen voor de show kunnen vanaf nu gereserveerd worden via www.unitedbymusic.nl of telefonisch via 0184 491 485.